Cirkus epskog sadržaja koji izvode tri žene današnjice
Javna prezentacija rada u nastajanju u sklopu CircusNext PLaTFoRM programa
12.03.2019. u 19:00 Velika dvorana Pogona Jedinstvo, Trnjanski nasip bb

U sklopu CircusNext Platforme u 2019. Cirkorama ugošćuje predselektiranu francusku cirkusku grupu CIE La Geste.

Projekt radnog naziva: „Ne mogu umrijeti. No tko može živjeti pod surovim svjetlom?” satkan je na tragu figura tri Parke (suđenice) iz grčko-rimske mitologije, koje postavljaju mjere životu i određuju čovjekovu sudbinu. Prešutna veza je nit između tri umjetnice i njihovih cirkuskih rekvizita. Padom trapezistice, stalnim buđenjem smrti, javlja se nit cirkuske priče i rasteže se između ova tri ženstvena i fantazmagorična lika…Tri djevojke su istovremeno marionete sudbine i objektivne promatračice priče. Tko vodi kolo: užad, artistica na trapezu, sudbina?

Cirkuska kompanija La Geste spaja tri žene i cirkuske performerice : Lucie Lastella (FR), Anahi de las Cuevas (ES) i Marlene Vogele (Fr) za vrijeme završnog projekta Marlene Vogele na CNAC-u, 2016., a 2018. izabrane su među 12 predselektiranih cirkuskih grupa i umjetnika/ca za CircusNext PLaTFoRM 2018.-2019.

Discipline koje koriste u radu na kreaciji (Cyr wheel, zračni krug i swinging trapez) neprestano razvijaju u smjeru priče koja raste, na vrlo specifičan i originalan način u izvedbenom smislu.

Cie La Geste boravi u Zagrebu će od 4. do 13. ožujka na rezidenciji u Pogonu Jedinstvo, gdje će svoj rad u nastajanju predstaviti javnosti 12. ožujka u 19:00.

Autorice/izvođačice: Lucie Lastella (FR), Anahi de las Cuevas (ES) i Marlene Vogele (Fr)
Produkcija: Le Plus Petit Cirque du Monde
ULAZ SLOBODAN
Zbog ograničenog broja mjesta potrebna je rezervacija na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Program CircusNext PLaTFoRM se provodi u suradnji Cirkorame s Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade- POGON, a sufinanciran je sredstvima Kreativne Europe program Europske unije, Jeunes Talents Cirque, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova.

 

koncerti i festivali

bubnjanje i ples

 
 

stand up komedija

ostalo