Suvremena cirkuska predstava finske umjetnice Ilone Jantti

Splitski suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 predstavlja vam prvu Večer kratkih formi 24. siječnja u 20:00 u Amfiteatru Doma mladih s finskom umjetnicom Ilonom Jantti i njenom suvremenom cirkuskom predstavom "To Every Cloud"!

Vrijeme: 24. siječnja 2018. / 20:00 – 21:30
Mjesto: Amfiteatar Doma mladih (Ulica Slobode 28, 21 000 Split)
Website: https://web.facebook.com/events/528956607487529/ ;  https://www.facebook.com/ROOM100SOBA100/ ; http://ilmatila.com/ 

Večer kratkih formi zamišljena je kao izvedbena večer kraćih suvremenih cirkuskih predstava u kojima umjetnici na inovativni način koriste postojeće cirkuske tehnike i rekvizite.

Na prvoj ovakvoj večeri ugostit ćemo Ilonu Jantti iz Finske, zračnu cirkusku umjetnicu koja istražuje nove zračne rekvizite, a među njima i tzv. chicken wire.

U predstavi "To Every Cloud" Ilona koristu tehniku zračnog užeta i tkanine i primjenjuje ih na "svakodnevnu" žicanu ogradu koju podiže u zrak. Ova izvedba podijeljena u triptih istražuje odnos tijela i materijala, mekanog i krutog objekta, tijela i žice i način na koji tijelo modificira žicu i žica modificira tijelo.

Ilona Jantti ima formalno cirkusko obrazovanje "Circus Piloterna" u Stockholmu, a u "Laban Centre" u Londonu diplomirala je suvremenu plesnu koreografiju. Surađivala je s nizom različitih umjetnika i kolektiva iz svijeta cirkusa, plesa i kazališta kao što su Shakespeare’s Globe, Royal Opera House, The Place and Darwin Centre u National History Museum u Engleskoj, Circo Aereo i Flow Productions u Finskoj, Cirkus Cirkör u Švedskoj, Cirkus Mlejn i Cirk La Putyka u Češkoj i La Tribu Performance u Panami.

Kao uvod u izvedbu "To Every Cloud", domaći splitski umjetnici Dora Popić i Mišo Komenda izvest će svoje kraće istraživanje "Zvuk i Tijelo".
Dora Popić cirkuska je umjetnica iz Splita i članica Kulturne alternative mladih Hram. Istražuje zračne cirkuske tehnike, a u ovom istraživanju bavi se zračnim krugom.
Mišo Komenda priznati je grafički dizajner i član benda RØLØ.
O svom radu "Zvuk i tijelo" kažu:
"Tijelo koje se pokreće zbog zvuka, i Zvuk koji se mijenja zbog pokreta. Ono što počne kao nadmetanje i igra dominacije, preraste u suradnju i koegzistenciju u kojoj ni jedno ne postoji bez onog drugog."

Ulaznice se prodaju na ulazu po cijeni od 40,00 kn. Moguća rezervacija u inboxu https://web.facebook.com/ROOM100SOBA100/ ili na mail antonia.kuzmanic@gmail.com.

Program se održava u sklopu cjelogodišnjeg rada HALE 100, rezidencijskog centra za suvremeni cirkus koji ugošćuje međunarodne i domaće suvremene cirkuske umjetnike na rezidencije, izvedbe i radionice, a kojim upravlja splitski suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100.
Program se realizira uz financijsku potporu Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita te uz tehničku podršku Multimedijalnog kulturnog centra Split.

 

 

Poklon svima koji se upišu na DRUMTIDAM mailing listu:
Prva pomoć za rastavljene s uputama za obitelj i prijatelje
Autorica: Nadja Skazlić

Knjiga će vam stići na mail...