Horror House Project: ”SALTO MORTALE”

5.ožujka 2020. u Pogonu Jedinstvo, Cirkorama u sklopu Pogonatora predstavlja prvi dio trilogije Horror House Project-a, pod nazivom “Salto Mortale”
Riječ je o multidisciplinarnom putovanju koje gledatelje kroz tri cjeline uvodi u cirkuski način života. “Salto Mortale” je prva od tri i , kao što sam naziv predlaže, tematizira nesigurne granice ugode i neugode.

Vrijeme izvedbi: 17:00 / 18:00 / 19:00 / 20:00 / 21:00 / 22:00
Ulaz: slobodan

Nitko tko zaista ne voli cirkus ne može raditi u cirkusu. Umjetnost cirkusa je borba čovjeka i gravitacije, sna i jave, nemogućeg i mogućeg. Uz svu ljubav i posvećenost ovoj umjetnosti puno je mogućnosti da užitak preraste u stravu. Ta ne tako česta, ali poput sjene prisutna pojava dio je svakog treninga, probe i izvedbe, kao rubnost koja potiče adrenalinsko uzbuđenje. Horror House Project pokušava publici dočarati niz situacija iz kojih se, kroz kolažne tekstualne formate, audio i video efekte i vertikalne koreografije prikazuju upravo rubne situacije rada cirkuskih umjetnika.

Predstava je postavljena za sedam gledatelja/ica koji zajedno s izvođačima prolaze sve korake ove predstave. Publika koja se okupi nenajavljeno ili zakasni s prijavom, dobiti će ulogu nijemih promatrača predstave.

Autori: Jadranka Žinić Mijatović i Nikola Mijatović Bangavi
Izvode: Petra Bokić, Jadranka Žinić Mijatović, Nikola Mijatović Bangavi
Svjetlo / Zvuk: Jasmin Dasović
Majstor za mobilne kućice: Damien Daille ViVi
Dekorativna scenografija: Jelena Đanko
Ilustracija / Animacija / Oslikavanje objekta: Marin Remić
Majstor varioc: Maxime Weinmann
Video kolaž: Josip Visković
Glazbeni kolaž: Igor Ivanković
Grafički dizajn: Ruta
Produkcija: Cirkorama 2020.

Mjesta je potrebno rezervirati do 4.3. 2020. putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. pošto je broj gledatelja/ica ograničen.

Horror House Project su podržali: Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Ured za kulturu Grada Zagreba, Pogon – zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade kroz program Pogonator – inkubator suvremenog plesa i kazališta 2020.

Pratite nas na: www.cirkorama.org
https://www.facebook.com/events/187140959182478/
https://www.instagram.com/cirkorama/

horror house 2020 plakat