Trio Franolić Ćulap Jovanović promovira novi album "Faza"

13.2.2019. u Saxu u sklopu #Sax20!

„Faza” donosi devet autorskih kompozicija skladanih u makamima (arapskim ljestvicama). Odsvirane su na oudu – arapskoj lutnji (Franolić), udaraljkama (Ćulap) i usnoj harmonici (Jovanović). U skladbama se miješaju arapska glazba, balkanski ritmovi, indijske rage, jazzi blues. I sami nazivi većine od devet skladbi su skraćenice od naziva originalnih makama ljestvica, a upućuju na određenu ljestvicu u kojoj je kompozicija skladana, npr. „Nah” je izveden od makama Nahawand-Kabir. Naziv albuma „Faza” upućuje na trenutni glazbeni izričaj trija Franolić Ćulap Jovanović.

Trio Franolić Ćulap Jovanović fazaDražen Franolić i Kamenko Ćulap godinama su razvijali specifičan orijentalni stil iz kojeg je proizašao materijal za albume „Česma” (2009.) i „Bujrum” (2013.). Na albumu „Put” (2016.) u tu se glazbu prirodno uklopila usna harmonika Marka Jovanovića. Meditativnost ouda, te toplina i sjeta usne harmonike prožimaju se s ritmom egzotičnih udaraljki. Elementi tradicionalne balkanske glazbe i utjecaj narodne glazbe ovom su triju glavno polazište za nadopunjavanje orijentalnog stila jazzom, bluesom i etnom te spontano stvaranje novih glazbenih oblika. Album „Faza” izlazi za Geenger Records 22. veljače 2019. Izdavanje albuma potpomoglo je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Cijena ulaznica: 35 kn u pretprodaji, 45 kuna na dan koncerta.
Pretpodaja ulaznica: Klub Sax, Palmotićeva 22, Zagreb

Poslušaj Trio Franolić Ćulap Jovanović uživo:

.be">

Samostalni koncert Trija Franolić Ćulap Jovanović održati će se također u riječkom Book Caffeu Dnevni Boravak 12. veljače 2019.