Film: Love, Work and Knowledge, Life and Trials of Wilhelm Reich

Poštovani,
Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na 2. projekciju dokumentarno-biografskog filma o dr. Wilhelm Reichu: 
Love, Work and Knowledge: The Life and Trials of Wilhelm Reich, 
u petak 19.3. 2021. u 19 h u prostoru Češke Besede, Šubićeva 20.  

Film je premijerno prikazan u rujnu 2020., vidjelo ga je 100-tinjak ljudi, no zbog epidemiološkim mjerama ograničenog broja posjetitelja, mnogi nisu mogli dobiti kartu.
 Prijave su stoga neophodne, kako bi i ovaj put mogli jamčiti provođenje istih.
Link na prijavni obrazac: https://forms.gle/e8meMZN1gPcesQ2P9

Prema mnogima, Wilhelm Reich jedan je od 100 ljudi koji je obilježio 20-to stoljeće. Doktor medicinskih znanosti i čuveni psihijatar, Reich je ostavio veliki trag u književnosti, filmu i umjetnosti općenito.

Evo nekoliko zanimljivosti o Reichu, koje govore o njegovu značaju:
- Tijekom studentskih pobuna 1968. u Parizu i Berlinu, studenti su ispisivali njegovo ime na zidovima i bacali kopije Masovne psihologije fašizma na policiju.
- Autor nekoliko utjecajnih knjiga, među kojima su Studija karaktera (1933), Masovna psihologija fašizma (1933) i Seksualna revolucija (1936), Reich je poznat kao jedna od najradikalnijih figura u povijesti psihijatrije i tumačenja društveno socioloških okolnosti.
- Kao glasan protivnik nacizma i Hitlerove Njemačke, izbjegao je u Dansku i Švedsku i na kraju emigrirao u SAD, New York.
- Nakon 10 godina predanog rada doživio je sudbinu od koje je pobjegao iz Njemačke; završio je u zatvoru, a "slobodna Amerika", odlukom Federalnog suda,1950-te spalila je sve njegove knjige, priručnike koje je pisao za svoje studente, kao i stručne revije i magazine u kojima je objavljivao znanstvena istraživanja, te novine i tiskovine s njegovim intervjuima! Zabilježeno je da je spaljeno 6 tona tiskanih materijala.
- Umro je pod zagonetnim okolnostima, par dana prije nego je trebao izaći iz zatvora. 

W. Reich se također smatra ocem tjelesno orijentirane psihoterapije i osobom koja je inicirala nastanak i razvoj niz pravaca koji su počeli obraćati pažnju na odnos, rascjep i neophodnu povezanost uma i tijela:  Alexander Lowen, Peter Levine, John PierrakosSiegmar Gerken, Van de Kolk itd.
Dr. Alexander Lowen jedan je od njegovih najpoznatijih studenata; radeći s njim dugi niz godina razvio je rad sa tijelom koji danas poznajemo pod nazivom Bioenergetika. 

Film pruža biografski uvid u njegov život, rad i djelo, kroz faktografske podatke i sačuvane intervjue te razgovore s brojnim svjedocima, njegovim studentima, suradnicima i prijateljima. Prikazan je u mnogim kulturnim središtima Europe gdje ga je pogledalo na tisuće posjetitelja (London, Pariz, Milano, Atena, Berlin, Amsterdam, Prag, Beč...), kao i u Tel Avivu te diljem Amerike.

Projekcija filma je u organizaciji udruge O Tempora (https://www.otempora.hr/ ), film je na engleskom jeziku uz titlove na hrvatskom jeziku.

Projekcija će se održati u Češkoj Besedi (Šubićeva ul. 20) u petak, 19.03.2021. u 19h

Kratku vodnu riječ dati će d. Marin Kovačević Hora i Vesna Krauth, prof. 
Cijena ulaznice je 35 kn.

Pozivamo medije, kulturnu javnost, književnike, umjetnike, terapeute i sve ostale zainteresirane da pogledaju ovaj film o čovjeku čija su otkrića u 20. stoljeću željeli uništiti, ali su njegove knjige ostale su jače od lomače; njihov utjecaj na znanost, umjetnost i književnost relevantan je i danas.

Ukoliko se nalazite u grupi koja je uspjela pogledati film, proslijedite mail kako bi ga mogli vidjeti i drugi! 

S poštovanjem,
V.Krauth

Vesna Krauth
O Tempora Association
GSM: +385 95 899 6661
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
URL: https://www.otempora.hr
FB: https://www.facebook.com/otempora.hr
alternativni-oglasni-centar-2


Želite možda oglasiti svoju radionicu, tečaj, predavanje, proizvod ?
Za samo 140 kn po objavi možemo kvalitetno promovirati vašu vijest.
Pošaljite nam upit na mail 
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 ili ispunite donji obrazac:
Više o našim mogućnostima možete vidjeti ovdje.