19. Zagreb World Music Festival NEBO

Nebo Festival je manifestacija koje pruža uvid u recentnu ponudu glazbe svijeta (world music). Interkulturni dijalog kroz formu glazbe osnažuje vrijednosti različitih kultura.

Omogućavajući razmjenu informacija, priznavajući vrijednost i bogatstvo svake i najmanje kulture, te potičemo razumijevanje i slobodnu komunikaciju.

Na dosadašnjim festivalima nastupili su glazbenici s Tibeta, iz Mongolije, Italije, Belgije, Makedonije, Finske, Slovenije, Armenije, Velike Britanije, Norveške, Švedske, Mađarske, Kine/Kanade, BiH, Kube, Zimbabwea, Tuve, Bugarske i Obale bjelokosti.

Nastupilo je više od 250 glazbenika iz 20 zemalja i Hrvatske. Od toga je 50 glazbenika pripadnika nacionalnih manjina (Talijana, Slovaka i Rusina, Srba, Makedonaca, Ukrajinaca iz Hrvatske) Samija (Laponaca) iz Finske i Norveške, te Šveđana iz Finske. Nastupila je vrhunska pjevačica s Tibeta, Yungchen Lhamo, svojevrsna ambasadorica Tibeta i dobra prijateljica Dalaj Lame. Zahvaljujući iznimnim naporima organizatora, gostovala su vrhunska umjetnička imena - poput Djivana Gasparyana iz Armenije, Mari Boine iz Norveške, Dragana Dautovskog iz Makedonije..
DunjalukTrio Franolić Ćulap Gabrić
19. Zagreb World Music Festival NEBO
Teatar itd, velika dvorana
Savska cesta 25

Utorak, 19.10.2021., 19:00 sati

20:30 sati


SPONZORI FESTIVALA 2021
  • GRAD ZAGREB - Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport
  • VINA "KOS & JURIŠIĆ"

 

 

♦ ________________________________________ ♦
Poklon svim našim čitateljicama i čitateljima....

zvučnik newsletter mali

 

Budite informirani na vrijeme o novim događanjima s Drumtidam stranice
UPIŠITE SE NA NAŠU NEWSLETTER LISTU :)
Ispunite donji obrazac i na mail će vam stići link s kojeg možete preuzeti poklon koji želite.

 
Hvala vam i uživajte :
Drumtidam