Obilježavanje Svjetskog dana tai chija i chi kunga

Obilježavanje Svjetskog dana tai chija i chi kunga
Hrvatska se i ove godine pridružuje obilježavanju „Svjetskog dana tai chija & chi kunga" 26. travnja 2014. godine.
Tim povodom je Hrvatski wushu savez u subotu organizirao cjelodnevno događanje u prostorima centra Vinko Bek, Kušlanova 59a. Želja i cilj Saveza su, putem medija upoznati širu javnost, publiku i vježbače sa zdravstvenim, rekreativnim, sportskim te ostalim vrijednostima i mogućnostima tai chi & chi kung vještina, kao i mogućnostima vježbanja u Hrvatskoj.

Uz tribinu koja će se održati od 10 do 14 sati te radionice za zainteresirane građane (od 15 do 17 sati), vrhunac obilježavanja Svjetskog dana tai chija & chi kunga bit će festival koji počinje u 19 sati. U atraktivnom programu kroz kreativne koreografije, razne će grupe i klubovi na svoj način prezentirati vještine. Sva događanja su otvorena za šire građanstvo i besplatna su.

U subotu će se službeno najaviti i veliki događaj za hrvatski wushu: posjet visoke delegacije Kineskog wushu saveza. Njihov je dolazak, ističu organizatori, velika čast za Hrvatski wushu savez, a dolaze kako bi uspostavili bilateralnu suradnju dvaju nacionalnih wushu saveza te kako bi pomogli razvoju wushua u Hrvatskoj ali i čitavoj regiji.

Nedjelja (27. travnja) je također predviđena za kreativan rad, kada će predstavnik Turskog wushu saveza, shifu Ali Top, održati cjelodnevni tai chi chuan seminar.

Za više informacija o događanjima posjetite web stranice Hrvatskog wushu saveza www.hrvatskiwushu.hr

pozivnica svjetski dan tai chi 2014 email