Sedam zraka svijetlosti

Sedam zraka svijetlosti
Poglavlje iz knjige "Zaljubi se u svoj život" Ivane Novačić
priručnika vježbi, savjeta, zvukova i tehnika za unutarnje putovanje.

Učenje o sedam svjetlosnih zraka datira iz drevne vedske mudrosti, a danas nalazi put do velikog broja ljudi. Ove zrake u osnovi predstavljaju sedam atributa jedne jedinstvene božanske energije od koje se sastoji cijela kreacija. Zrake su kompleksne i sveobuhvatne, no unatoč tome mogu se opisati prema bojama i kvalitetama koje im pripadaju. Bit ovog učenja je da svaka od njih predstavlja put duhovnog razvoja i lekciju koju naše duše moraju proći tijekom života na Zemlji. Kvaliteta svake svjetlosne zrake može se povezati s jednom čakrom te s anđeoskim i mineralnim kraljevstvom. Prakticirajući meditaciju sedam sunčevih zraka možemo znatno ubrzati svoj duhovni samorazvoj. Osim što se na taj način budi naš kreativni potencijal, kultivira intelekt i osjećaji, razvija se i intuicija. Ustrajnim radom možemo znatno povećati koncentraciju, sposobnost pamćenja, samopouzdanje i samopoštovanje. Meditacija nam pomaže pronaći unutarnji mir i bezuvjetnu ljubav, podržava nas i uči živjeti u trenutku te ubrzava naš evolutivni put. Naša se ličnost pročišćava i preobražava, a tama se pretvara u svijetlo.

U ovo vrijeme velikih promjena nedostatak kvaliteta bilo koje od sedam zraka može na nas ostaviti osjećaj nepotpunosti i neravnoteže. Svaki dan u tjednu predstavlja vibraciju određene boje spektra sunčevog plamena, koje sve zajedno grade naše dugino tijelo ili „most prema oslobođenju“. Veća usklađenost sa solarnom sviješću kroz prakticiranje meditacije sedam zraka može nas dovesti do jedinstva sa svime što postoji, gdje bolesti, patnje, negativni osjećaji i misli polako nestaju i zamjenjuju ih sklad, mir i ljubav.

Sunčeva zraka je zraka božanske ljubavi i znanja koja se svakodnevno slijeva u naše tijelo i čitavo biće, stvarajući harmoniju jedinstva mikro i makrokozmosa.

Boje i kvalitete zraka

1. zraka – električnosvijetloplava
Prva zraka predstavlja kraljevskoplavi plamen s kristalno bijelim zračenjem. Unosi u ljudsko biće božanske kvalitete volje, vjere, snage, moći i zaštite. Iz ove zrake možemo privući snagu, sposobnost da vodimo ljude i očitujemo energiju za ostvarenje konstruktivnih aktivnosti. Atributi ove zrake su: volja, moć, vodstvo, namjera, jasna svrha, odvojenost, intenzitet i zaštita. Arkanđeo zadužen za ovu zraku je Mihael, dan u tjednu je nedjelja, a kristali su: akvamarin, svijetloplavi safir i topaz. Povezuje se s grlenom čakrom.

2. zraka – zlatnožuta boja
Druga zraka predstavlja zlatnožuti plamen. U nas unosi božanske kvalitete mudrosti, prosvjetljenja, ljubavi i mira. Atributi ove zrake su: uzvišeno djelovanje, percepcija, podučavanje, odnos, intuicija, osjetljivost, jasnoća, znatiželja i sinteza. Arkanđeo zadužen za ovu zraku je Jophiel, dan u tjednu je ponedjeljak, a kristali su (prozirni, bijeli, svijetložuti, zlatni i ljubičasti) gorski kristal, fenakit, citrin i ametist. Povezuje se s krunskom čakrom.

3. zraka – ružičasta boja
Treća zraka predstavlja ružičasti plamen. U ljudska bića unosi energiju čiste božanske ljubavi, blagosti, obožavanja, ljepote i tolerancije. Atributi ove zrake su: inteligencija, kreativnost, prilagodljivost i motivacija. Kroz energiju ružičastog plamena možemo se napuniti ljubavlju kako bismo u svakodnevnom životu zračili tolerancijom i razumijevanjem. Arkanđeo zadužen za ovu zraku je Chamuel, dan u tjednu je utorak, a kristali su smaragd, zeleni turmalin, žad, ružičasti kvarc, kuncit i fluorit. Povezuje se sa srčanom čakrom.

4. zraka – bijela boja
Četvrta zraka predstavlja kristalnobijeli plamen. Unosi u ljudska bića božanske kvalitete čistoće, umjetnosti, uskrsnuća i uzašašća. Na kraju putovanja sve duše se vraćaju kući i postižu oslobođenje. Atributi ove zrake su: ljepota, sklad, mir, sreća, jasnoća, čistoća, svrha i razumijevanje. Arkanđeo zadužen za ovu zraku je Gabriel, dan u tjednu je srijeda, a kristali su rubin, granat i koralj. Od crnih kristala to su obsidijan, turmalin i crni opal. Povezuje se s korijenskom čakrom.

5. zraka – smaragdnozelena boja
Peta zraka predstavlja smaragdnozeleni plamen. Unosi u nas kvalitete božanske istine, posvećenja, koncentracije i iscjeljivanja. To je i zraka obilja. Atributi ove zrake su: iscjeljivanje, znanost, logika, intelekt, istraživanje, analiza i mudrost. Arkanđeo zadužen za ovu zraku je Rafael, dan u tjednu je četvrtak, a kristali su sugilit, plavi safir i sodalit. Povezuje se s čeonom čakrom.

6. zraka – crvenozlatna boja
Šesta zraka predstavlja rubincrvenozlatni plamen. U nas unosi kvalitete božanskog služenja, predanosti, milosti i ozdravljenja. Kroz nju put nalaze oni koji služe u evoluciji Zemlje kroz donošenje mira. Atributi su joj: predanost, oprost, mir, vjera i zahvalnost. Arkanđeo zadužen za ovu zraku je Uriel, dan u tjednu je petak, a kristali su citrin i jantar. Povezuje se s čakrom pleksus solaris.

7. zraka – ljubičasta boja
Sedma zraka predstavlja ljubičasti plamen. U nas unosi energiju božanskih kvaliteta ljubavi, milosrđa, sućuti, preobražaja i slobode. Ima atribute pročišćavanja, transmutacije, jedinstva i božanskog oprosta. Odražava kvalitetu odnosa između duha i materije i zbog toga se naziva magičnom zrakom koja donosi, ritam, ritual, zakon, red, organizaciju i grupnu svijest. Arkanđeo zadužen za ovu zraku je Zadkiel, dan u tjednu je subota, a kristali su vatreni opal, sunčev kamen i karneol. Povezuje se sa sakralnom čakrom.

Invokacija sedam zraka
Sjednemo, umirimo se i prema danu u tjednu (kada je energija najjača) zazovemo željenu zraku. Ruke stavimo u položaj primanja na lijevo i desno bedro s dlanovima okrenutim prema gore. Uzmemo par dubokih udaha i izdaha. Prvo se povežemo s našim Višim Ja, a zatim s određenom zrakom kroz njezinu boju i arkanđela koji je njezin čuvar. Prizovemo određenu zraku ili sve njih redom. Ako osjetimo da nam vibracija određene zrake jako nedostaje, možemo invokaciju napraviti neovisno o danu u tjednu. Kada se sprijateljimo sa zrakama, moći ćemo ih prizvati bilo gdje i bilo kada pa čak i na svega par minuta. Ovu meditaciju ne možemo napraviti krivo, važno je prizvati energiju, osjetiti kako ulazi i isijava iz nas, poslušati unutarnji odgovor (ako ga ima) i zahvaliti se.

NEDJELJA
1. zraka / plava boja / Mihael
Napravimo par dubokih udaha i izdaha. Svjesno upijamo energiju u svaku našu stanicu, aktivirajući centralni svjetlosni stup. Svakim udahom energija i kvalitete ove zrake usidravaju se u nas. Plava svjetlosna zraka ispunjava nas božanskom voljom i snagom namjere, daje nam osjećaj moći i svrhe te nas otvara za jedinstvo sa svime. Budi u nama duboku vjeru i gradi jaku zaštitu. Arkanđeo Mihael svojim nas plamenim mačem štiti od negativnih energija te nas rastavlja od okova i psihičkih kuka koje nas vežu za druge ljude. Čuva nas od nepoželjnih situacija i briše sjećanja iz prošlosti. Uklanja bijes, zavist, strah i mržnju te sve to zamjenjuje s ljubavlju. Regenerira nas i ispunjava snagom i vjerom. Predajmo se sada u potpunosti ovoj moćnoj zraci kako bi što se dublje inkorporirala u nas! Kada osjetimo da je proces gotov, možemo polako izaći iz meditacije.


Na isti način se kroz meditaciju možemo povezati i sa ostalim zrakama svjetlosti prema danu u tjednu.

**************************************

Sedam zraka u ravnoteži uistinu nas može uskladiti s božanskim planom postojanja. Na taj način jasno ćemo pronaći svoju ulogu u velikom izražaju svega što jest.

Biografija
Ivana Novačić akademska je glazbenica / solopjevačica i profesor glazbene kulture. Diplomirala je zvukoterapiju (D. ST.) na Akademiji za zvukoterapiju u Ujedinjenom Kraljevstvu. Aktivna je kao pjevački pedagog i izvođač na koncertima te organizira predavanja, seminare i edukativne radionice o zvukoterapiji. Radi s glasom, tibetanskim i kristalnim zdjelama, gongom, indijanskim bubnjem i zvučnim vilicama. Učitelj je i praktičar theta healinga i Reiki sistema prirodnog iscjeljenja. Educirala se u tehnikama crtanja, slikanja, rada s kristalima, disanja i meditacije. Član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, Theta Healing Institute of Knowledge i Brittish Complementary Medicine Association.

mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
you tube: zaljubi se u svoj život
fb: zaljubi se u svoj život