Poriluk koji se ne jede već se sluša

Poriluk.com je web stranica koja služi edukaciji o alternativi i ima vlastite radio emisije koje ne samo da se objavljuju na webu već se i emitiraju na PET radio postaja. Radio Krk, Rab, Gorski Kotar, Korzo i Kastav prenose uratke male vrijedne ekipe udruge Spirit koja stoji iza stranice (spirit-ri.hr).

Na stranici je i poveća hrpa raznih video priloga i filmića nazvanih Poriluk TV.

Za ljubitelje Alternative
Radio emisije koje proizvodi Spirit možemo podijeliti na dvije vrste: govorne i glazbene. U govornima obično gostuju osobe zbog nečeg interesantne redakciji, pa se priča o Ljekovitom bilju, Imunitetu, Yogi, Zdravoj hrani i o tome zašto je koristan post, o strahovima, napadima panike i kako ih izbjeći i drugim korisnim temama. Te se emisije zovu kao i web stranica PORILUK i emitiraju se svakog tjedna, a do sada je producirano čak 160 ! epizoda kroz 4 godine postojanja. Spisak gostiju u emisiji je prilično impozantan (Tomislav Kuljiš, Krešimir Mišak, Ljiljana Posavec, Petra Brzović...). Zanimljivi su odmaci kad gostuju i neprofilirana imena kako bi podijelili svoja iskustva sa neke druge strane, ex katedra, što bi se reklo.

Za glazbene alternativce
Potpuno druga vrsta emisije je DePiLLacija, glazbena emisija koja sakuplja pjesme koje nemate prilike često čuti, a prođu kroz gusto kvalitativno sito glazbenog urednika emisije koji se krije iza veselog nadimka Otto Depilacius (Depilator ušiju), a slogan emisije je Glazba za dezinfekciju ušiju.

Ponekad stari rock, ponekad afrički funk, ponekad manje poznate domaće pjesme, čak i stari disco ili jazz, a ponekad sve to pomiješano u čudnu i jedinstvenu koncepciju. Ova će vam emisija pasati ako ste ljubitelj glazbe, iznad prosjeka, i skloni eksperimentiranju i šarolikom izboru.

Arhiva emisija
Sve su emisije izložene u arhivi na Poriluk.com i spremne da ih preslušate bilo kada, a kako smo naveli, nedjeljom (Depilacija) i ponedjeljkom (Poriluk) možete ih premjerno čuti i na spomenutim radio postajama (svi linkovi su na Poriluk arhivi).

Naravno, gost i bilo tko ako je zainteresiran emisije može prenositi kamo god hoće i dijeliti, a u principu je idealan dogovor ako gost i tema koja se obrađuje gostuju u Spiritovoj suorganizaciji u Rijeci ili na Krku. Naravno ako ima online event isto može biti interesantan redakciji.

Emisije su kao što možete primjetiti usmjerene edukativno, da nas upoznaju sa nečim novim, a stranica posjeduje i svoju istoimenu facebook adresu.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte redakciju koja uzgaja Poriluk.com
Važna je napomena: emisije ne slušati na preskokce, naročito glazbene, jer izazivaju kontraindikacije ;-)
Zavaliti se u fotelju i slušati sve s punom pozornošću! .

Poslušajte do sada emitirane emisije

Izdvajamo neke:
https://hearthis.at/poriluk.com/031depilacija/
https://youtu.be/mjuWVsBXRW8
https://hearthis.at/poriluk.com/86porilukemisijaintegral/
https://hearthis.at/poriluk.com/15.6.porilukdoliyoga/

Pozdrav.
Deni

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
https://www.spirit-ri.hr/
www.poriluk.com

Radio Emisija Poriluk Emitira se na svim slijedećim radio postajama: Radio Korzo Radio OKRadio Kastav i Radio Gorski kotar i Radio Rabu oko 19h-20h svakog ponedjeljka; Radio Kastav emitira ponedjeljkom u 22h i reprizu četvrtkom u 22h. Arhivu emisija možete poslušati na našim stranicama ovdje ; Slušajte nas na Radio postajama:

  •