Linden Tree - konji, indijanski šatori samo sat od Zagreba

lindenretreatVlasnici Božidar i Marija Yerkovich svoj su dom, nakon dugog niza godina u Americi, smjestili na obronku Velebita, ali ne bez da su sa sobom, i u sebi, donijeli ono što su zavoljeli u Americi.
Kada posjetite njihov novi dom, osjetit ćete odmah taj spoj svjetova i širinu iskustva.
Nakon dana provedenog u sedlu, istražujući mistične šumske staze i stara napuštena sela, provest ćete večer kao i svi kauboji, sjedeći uz vatru na otvorenome. Dok jedete na žaru pečeni odrezak i pijuckate vruću kavu ili whiskey iz antiknih metalnih šalica koje su cijeli dan zveckale u bisagama, polako će se razvijati priča o životu na američkom ranču, ranim jutrima u sedlu, kada se skupljaju goveda po preriji, i mudrosti koju su nam Indijanci ostavili u nasljeđe.
Kad već pomalo i zaboravite da su iznad vas kameniti vrhovi Velebita, povući ćete se na spavanje u jedan od tipija, originalnih indijanskih nastambi napravljenih na rezervatu u državi Oregon. U noći će vas očarati zvukovi šume i obrisi mjesečine na platnu tipija. Bez brige, Velebit će vas ujutro vratiti natrag sebi, svojim svježim mirisnim zrakom, cvrkutom ptica, te osvježavajućom vodom s obližnjeg potoka. Rosne livade i bujna zelena šuma prekrasna su kulisa za izlazak sunca.
Kako je Linden Tree samo dva sata vožnje od Zagreba, idealan je kao jednodnevno odredište. Ovdje možete razgledati imanje, razgovarati s vlasnicima o ovoj jedinstvenoj životnoj filozofiji, sjesti na konja ili se igrati sa životinjama koje žive na ranchu.

lindent

Osnovna ideja ovog samoodrživog centra je da vam pruži priliku da doživite život u skladu s prirodom, isprobate biodinamičku hranu koju vlasnici sami uzgajaju prema godišnjim dobima i opustite se u ritmu prirode. Kad ste posljednji put hodali šumom i slušali tišinu? To novac ne može platiti.

Velika Plana 3
Donje pazarište 53213
Hrvatska

www.lindenretreat.com