Ukrasni predmeti nastali upcyclingom

Pozdrav Drumtidamovci :)
Ja sam Matea Malin, iz Zagreba, imam 25 godina. Ono što podržavam, volim i a ponekad čak ne mogu ni spavati od uzbuđenja zbog toga, su kreacije vezane za recikliranje raznih materijala, upcycling.
Još u osnovnoj školi preslagivala sam perlice i izradivala nakit za sebe i prijateljice. Kasnije, malo po malo, razne ideje su se pojavljivale i počela sam izrađivati nakit i torbe.

narukniceSjećam se izrade prve torbe od plastificiranog papira, trebalo mi je puno vremena, ali svakom kockicom sam dobivala sve veću inspiraciju. Nakon dva tjedna bila je gotova, i tu je ljubav krenula.
Torbe izrađujem od raznih časopisa, postera, stripova i atlasa, papirići se zatim plastifciraju, pletu pa šivaju. Za izradu jedne torbe potrebno je 3-4 dana, puno strpljena, ali ono zbog čega ih izrađujem je oduševljene ljudi koji ih vide, pogotovo kada čuju da su izrađene od papira.
Moram priznati, da je muška populacija (čak i više od žena) puno više fascinirana torbicama te se vrlo često odlućuju pokloniti ih svojim djevojkama, sestrama, ženama, kćerima..
Pitanje s kojim se često susrećem je koliko torbice od papira traju, a odgovor je da su one vrlo čvrste, izdržljive i vodootporne.

novcanikAko razmisljate da li krenuti u izradu jedne, moj savjet je krenite, trebat će vremena ali se na kraju sav trud isplati.

Ponekad mi je teško definirati što najviše volim izrađivati, jer inspiracija nastane u trenutku. Često je dovoljno da vidim komad tkanine, majicu ili traperice, i od toga nastane ogrlica ili narukvica. Nedavno sam naučila i heklati, tako da tu i tamo nastane i heklana torbica o pamučnih trakica.
Odlazim i na buvljake gdje se podržava recikliranje, razmjena i kreativnost, družimo se i mjenjamo ideje.
Drago mi je kada svojim radovima mogu razveseliti ili inspirirati nekoga, osmijeh koji tako dobijem mi je najdraži.

Nadam se da će biti prilike razmjeniti ideje i s vama, te napraviti neki novi do-it-yourself projekt, jer, u planu je organiziranje radionice. Ideja je pokazati vam kako tkaninu i časopis pretvoriti u nešto novo.
Uskoro je i Dan zaljubljenih, pa ako još pronalazite inspiraciju kako iznenaditi voljenu osobu, možda je kretivan, unikatan i personaliziran poklon dobra ideja.

ogrlica 2Više inspiracije možete pronači na facebook stranici @MM torbe i nakit, gdje su također dobrodošli vaši prijedlozi, pohvale, ideje i kritike.

Kreativni pozdrav svima :)
Matea

Facebook od Matee

torbica