FREEWA PROJEKT

Hrvati napravili aplikaciju koja mapira globalne izvore pitke vode

Mi iz Freewa tima vjerujemo da su sva ljudska bića rođena slobodna. Slobodna da hodaju zemljom, udišu čisti zrak i piju besplatnu, čistu vodu, što također spada u osnovna ljudska prava. Isto tako vjerujemo da je na nama i odgovornost očuvati ta ista prava za generacije koje tek dolaze. To će biti naš doprinos Zemlji. 

 

Podrži Freewa-u, hrvatski projekt za očuvanje slobodnih izvora pitke vode. Freewa je hrvatski proizvod – web platforma i mobilna aplikacija za mapiranje lokacija s besplatnom pitkom vodom u cijelome svijetu te eko boca za vodu i torbica. 

 

Prema UN-ovim istraživanjima, čak milijarda ljudi na Zemlji nema stalan pristup zdravstveno ispravnoj vodi za piće. Svega 2,5% svih voda zauzima pitka voda. Gotovo 10% svih bolesti na svijetu ne bi niti postojale poboljšanjem opskrbe vodom, sanitarnih uvjeta, higijene i boljim upravljanjem vodnim resursima. To bi i smanjilo smrtnost djece te poboljšalo zdravlje i prehrambeni status na održivi način.

 

Plastika je materijal koji Zemlja ne može razgraditi i predstavlja velik problem za okoliš. U oceanima se stvaraju ogromni plastični otoci koji sustavno uništavaju biljni i životinjski svijet, a time nedvojbeno utječu i na zdravlje ljudi. Možemo reciklirati plastiku na ispravan način, ali možemo je i zamijeniti staklom, koje je najprirodniji materijal za čuvanje vode i 100% reciklirajuće.

 

Freewa staklena boca s torbicom od eko filca. Oboje se mogu 100% reciklirati.

Skini Freewa Aplikaciju, počni označavati slobodne izvore pitke vode i puniti svoju Freewa bocu na njima.

Ako udružimo snage, san o tome da svaki čovjek u svakom kutu planeta ima pristup besplatnoj pitkoj vodi, vrlo brzo može postati stvarnost.

 

Skini Freewa aplikaciju ili otvori mapu na webu, označi lokacije slobodne pitke vode, uploadiraj ih u aplikaciju i učini dostupnima svima.

 indiegogo logo


Freewa tim čine Goran Ladišić, Vedrana Vrabec, Mihaela Ivanec and Marko Rašić.

Marko i Vedrana su dizajneri s 13 godina iskustva na interdisciplinarnim i multimedijskim projektima, te međunarodno priznatim kulturnim programima. Goran iz sebe ima godine na menadžerskim pozicijama u velikim hrvatskim kompanijama. Mihaela je pravnik s iskustvom u turizmu i sektoru nekretnina.

što nas spaja? Ljubav prema prirodi, čvrsto uvjerenje da moramo zaštiti ovaj prekrasan planet i sačuvati ga za našu djecu te ideja da svako ljudsko biće ima pravo na darove koje nam je priroda ostavila – poput čiste vode. To su ideje koje su nas spojile i iz kojih se rodio Freewa projekt.

 

Za što će se koristiti novčani doprinosi? 

Sredstva koja skupimo kroz kampanju služit će nam za prvu proizvodnju Freewa boca, čepova i torbica, razvoj aplikacije u eko drustvenu mrezu te monitoring ispravnosti pitke vode.

Zašto bih trebao podržati Freewu?

Zato što će tvoja donacija biti doprinos Zemlji i svim generacijama koje dolaze!

Tko je stvorio Freewu?

Mi smo Goran, Marko, Mihaela i Vedrana – ekipa iz Hrvatske koja želi promijeniti percepciju o besplatnoj pitkoj vodi u svijetu!

Gdje mogu kupiti Freewa bocu?

Freewa boca trenutno nije na prodaju, ali je možeš dobiti u zamjenu za određeni iznos donacije (pregledaj naše perkove koji uključuju Freewa bocu).

Od čega je napravljena Freewa boca? 

Freewa boca je staklena, čep ne sadrži BPA i EA tvari te je napravljen od 100% recikliranog materijala, a torbica od recikliranih PET boca i može se opet reciklirati. 

Zašto  na Freewa boci piše Hvala? 

Na prvo izdanje Freewa boce napisali smo hvala na 12 jezika jer to je najljepša riječ koju vodi, prirodi i ljudskom biću možemo reći, ali i čuti

Gdje se proizvode Freewa boce?

Freewa boca, čep i torbica proizvodit će se u Hrvatskoj. Proizvodnjom u Hrvatskoj (EU) potičemo lokalnu ekonomiju i otvaranje novih radnih mjesta.

Koja je razlika između Freewa aplikacije i Freewa internetske stranice za mapiranje izvora? 

Nema puno razlike, funkcije su iste – možeš pregledati, pretražiti ili dodati novi izvor. Koristi onu koja ti više odgovora u određenim situacijama.

Kako funkcionira Freewa aplikacija?

Freewa aplikacija omogućuje ti pregled izvora pitke vode na cijelom svijetu. Bilo koji izvor, pumpu ili česmu koju vidiš – i ti možeš unijeti u Freewa aplikaciju, treba nam samo njena fotografija i lokacija.

Je li Freewa aplikacija besplatna?

Da, baš kao i što pitka voda treba biti!

Moram li imati svoj korisnički račun kako bi mogao dodati novi izvor u Freewa mapu? 

Za pretraživanje Freewa izvora ti ne treba korisnički račun, ali za unos novog izvora potrebna je kratka registracija.

Kako mogu skinuti Freewa aplikaciju?

Freewa aplikaciju možeš skinuti u Google Play trgovini aplikacija ako si Android korisnik ili App trgovini aplikacija ako si iOS korisnik.

Kad počinje dostava Freewa perkova?

Freewa će perkove početi slati krajem studenog odnosno početkom prosinca 2017. Ukoliko bude moguce, neki perkovi će biti distribuirani i ranije.

Kolika je cijena dostave?

Cijena dostave ovisi o željenom perku i destinaciji dostave. Nakon što odabereš perk i zemlju dostave, vidjet ćeš informaciju o cijeni dostave.

Što ako u mom gradu/državi nema besplatne pitke vode?

Freewa će ti pokazati gdje je najbliži izvor pitke vode! Možda trenutno nemaš mogućnost dodati svoj izvor, ali gdje god putovao možeš obratiti pažnju na izvore pitke vode te ih dodati u Freewa aplikaciju.

Imam prijedlog, ponudu ili pitanje za Freewu.

Pišite nam na info@freewa.org

https://freewa.org/hr/

indiegogo logo