UVODNA RADIONICA IZ PSIHODRAME

Pozivamo vas da se prijavite na Uvodnu radionicu iz psihodrame!

Želite li ispuniti vlastite potencijale, razvijati spontanost i kreativnost? Unaprijediti socijalne vještine i istražiti nove načine rješavanja konflikta? Želite li spoznati sebe? Psihodramska grupa "SPOZNAJ SEBE" pruža vam okruženje za osobni rad. Poruka „SPOZNAJ SEBE!“, koja se stoljećima nalazila na ulazu u drevni antički hram u Delfima, ujedno je i nit vodilja naše psihodramske grupe u kojoj ćete moći istražiti svoje emocije, misli, energiju i tijelo. Uz pomoć psihodrame kao aktivne i iskustvene terapijske metode imat ćete priliku ući u uloge vama značajnih osoba i time doživjeti sebe i druge iz drugačije perspektive. Takav pristup omogućava razvitak kreativnosti i spontanosti te otvara put ka samospoznaji.

„Tvoje viđenje postat će jasnije tek kada ćeš moći pogledati u svoje srce. Tko gleda van – sanja, tko pogleda unutar sebe – budi se.“ (C.G.Jung) 

Što je psihodrama?
Psihodrama je akcijski oblik grupne psihoterapije koja omogućuje bolji uvid u sebe i druge ljude putem riječi i pokreta. Psihodrama je specifična po tome jer ne upotrebljava samo razgovor kao terapijsku metodu, već se koncentrira na djelovanje, odnosno na praktično istraživanje problema kroz akciju. U psihodramskoj grupi sudionici imaju priliku raditi na osobnim temama koje mogu obuhvaćati obitelj i poteškoće u odnosima, probleme na radnom mjestu, nošenje sa stresom, depresijom, anksioznošću, sumnju u sebe i nerazriješene traume ili gubike, ovisnosti i još brojne druge psihološke kočnice. Bitan cilj grupe je da pomogne članovima razviti željene uloge i vještine s ciljem otvaranja puta prema efikasnijem življenju u osobnim odnosima, na radnom mjestu i u društvu općenito.

Kako grupa djeluje?

Članovi grupe mogu pružiti i primiti podršku i povratnu informaciju od ostalih sudionika grupe i od voditelja. Podrška kao posljedica boravka u grupi od velike je koristi za pojedinca, a interakcije unutar grupe su od velike važnosti zbog mogućnosti učenja i stjecanja boljeg uvida u sebe i druge ljude. Posebna pažnja posvećuje se osiguravanju uvjeta u kojem grupa postaje i ostaje neosuđujuće, sigurno i povjerljivo okruženje za osobni rad.

Koje su dobrobiti psihodrame?

Osobe koje se uključe na radionicu mogu:

  • postati spontanije i kreativnije
  • ući u uloge njima značajnih osoba i doživjeti sebe i druge i iz drugačije perspektive
  • istražiti svoje emocije, misli, energiju, tijelo
  • unaprijediti vlastite pozitivne potencijale
  • bolje razumijeti sebe u kontaktu s drugima i samim time smanjiti mogućnost interpersonalnih, profesionalnih, obiteljskih ili osobnih nesporazuma
  • unaprijediti sposobnost razumijevanja vlastitih problema
  • emocionalno se rasteretiti, osjećati se bolje i smanjiti stres
  • biti manje usamljeni, naučiti se družiti na kvalitetan način
  • POBOLJŠATI KVALITETU SVOG ŽIVOTA

Kome je grupa namijenjena?

Ova grupa namijenjena je svim punoljetnim osobama koje su zainteresirane za osobni rast    i psihološki napredak, unošenje promjena u vlastiti život, bilo iz osobnih ili profesionalnih razloga (bez obzira na dob, spol, zanimanje ili stručnu spremu). Neki pojedinci nas pitaju je li prethodno iskustvo u glumi uvjet za kvalitetan rad u psihodramskojgrupi. Odgovor je “ne”, jer psihodrama nije fokusirana na nastup i umjetnički dojam, nego na stvaranje blagotvornog iskustva za pojedinca i grupu kao cjelinu.

Kada, gdje, koliko i kako se uključiti?

Uvodna radionica će se održati 18.04.2019. od 17:30-19:30 na Trešnjevci.
Cijena Uvodne radionice je 100 kn po osobi.
Molimo da u prijavi navedete sljedeće podatke: ime i prezime, broj mobitela i e-mail adresu. Prijaviti se možete na:

„Ono što mislimo o sebi, a ne ono što uistinu jesmo, rešetke se našeg osobnog zatvora“. (Zen izreka)

Voditeljica: 
Iva Žurić Jakovina
, rođena 1979.g. u Zagrebu, dr.sc. iz humanističkih znanosti, zaposlena na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Završila je petogodišnju trajnu stručnu edukaciju i stekla zvanje psihodramske psihoterapeutkinje pri Institutu za psihodramu prema međunarodnom program koji je akreditiran od strane EAP-a (European Association for Psychotherapy) i FEPTO-a (Federation of European Psychodrama Training Organisations).