USUSRET NOVOM IZDANJU LJETNOG GLAZBENOG FESTIVALA CROSSOVER U ZAGREBU

Pokrenuta velika glazbena crowdfunding kampanja – stiže li po prvi puta u Zagreb Adam Ben Ezra, međunarodna glazbena senzacija?

 

U zagrebačkom parku Ribnjak će se od 4. do 7. srpnja 2019. godine održati novo izdanje Crossover festivala, koji u Zagreb dovodi  intrigantne svjetske glazbenike koji spajaju različite žanrove, kulture i ideje!
Ususret ovogodišnjem izdanju, na poznatoj platformi Indiegogo pokrenuta je crowdfunding kampanja s ciljem podrške ideji Crossoveru da u Zagrebu nastupi Adam Ben Ezra, izraelski multi-instrumentalist koji svojim koncertima i albumima oduševljava publiku diljem svijeta, te ubire sjajne komentare i kritike. Posjetitelji pišu da su njegovi koncerti „gledanje ušima“, „uron u more melodija i ritmova“ i „uzdizanje kontrabasa u nove visine“.

Prva potpora u kampanji na platformi Indiegogo je već tu, no pozivamo sve ljubitelje dobrog ljetnog provoda i jedinstvenog doživljaja na Ribnjaku da nas podrže do 6. lipnja, do kada traje naša crowdfunding kampanja, te da zajedno stvorimo još bolju atmosferu“, ističu organizatori, te napominju: „S obzirom na to da su svi naši koncerti besplatni, a program traje od 17 do 24h tijekom četiri dana festivala, naše financijske mogućnosti su ograničene. No, imamo veliku želju pojačati ovogodišnji program nastupom vrhunskog, multi-instrumentalnog glazbenika – Izraelca Adama Bena Ezre. Nastup na našem festivalu bio bi njegov prvi u Hrvatskoj!“. Organizatori su za sve podržavatelje kampanje pripremili i atraktivne nagrade, posebice za one koji budu među najbržima.

Adam Ben Ezra počeo je svirati violinu s pet godina, zatim gitaru s devet. Kasnije je naučio i klavir, klarinet, ud, flautu i BeatBox, koje je sve većinom sam izučio. No, upoznavanje s kontrabasom u dobi od 16 godina posve mu je promijenilo život, kada se zaljubio u bogate tonove ovog instrumenta, i donio mu svjetsku pozornost!
Uz ovog sjajnog glazbenika, Crossover do sada ima potvrđen izrazito zanimljivu listu bendova i umjetnika koji dolaze u Zagreb. Na Crossoveru će od 4. do 7. srpnja nastupiti Techno Vikings (HR/IT), Karl Hlamkin (Latvija), Porto Morto (HR), Brass to House (Italija), Helado Infinido (Argentina - Čile), Jeboton kolektiv (HR), Sfumato (HR) i drugi.


Podržite kampanju na linku ovdje.