GONG ZVUČNA KUPKA U HIMALAJSKOJ ŠPILJI...

Od antičkih vremena čovjek proučava glazbu i njezin utjecaj na vlastito raspoloženje. Prema kineskoj tradiciji svaki unutarnji organ u našem tijelu posjeduje svoju specifičnu vibraciju. U zvučnoj kupki koriste se gongovi, tibetanske zdjelice, ocean drum i druge šuškalice, zviždaljke i glazbala, u cilju stvaranja jednog zvučnog putovanja.

Gong je rezonantno glazbalo, svaki se novi ton rastvara u buket zvukova koji pomažu slušatelju ulazak u meditativno, opuštajuće stanje. Sudionici se uvode u glazbenu meditativnu priču koja svakom znači nešto za njega osobno i posebno dok mu se tijelo i um ne otpuste u potpunosti.

Himalajska špilja je sastavljena od 22 tone ružičaste soli. Prije 250 miliona godina je lava prekrila Pramore podno Himalaja, i ta sol iz Pramora koja u sebi čuva sunčevu energiju staru isto toliko godina ostala je netaknuta.

Himalajska sol je stoga najčišća sol na planeti. Ova najstarija sol sa energijom Prasunca čisti cijelo tijelo i blagotvorno umiruje um, a duh uvodi u opuštajuće meditativno stanje vraćajući nas u vrijeme prije našeg postanka.

Florence je polaznica gong radionicā pod vodstvom gong majstora Don Conreauxa te drugih kolega od 2011. godine. Sudjelovala je na raznim gong kupkama, gong koncertima i puđama (cjelovečernje gong kupke od 11 sati navečer do 06 sati ujutro). Doktorica povijesti na Institutu za znanost i umjetnost , Florence se pored znanstvenog istraživanja bavi masažom tibetanski zdjelama i gong zvučnim kupkama.

Zvučna kupka se odvija u intimnom prostoru za šest polaznika. Osigurane su ležaljke za opuštajući položaj tijela. Polaznici nose sa sobom udobnu odjeću, donose pokrivač u kojem se osjećaju ugodno i poželjno je imati vodu za popit po završetku radionice. Kupka traje sat vremena.

Opustite se zvučnom kupkom i obnovite se himalajskom soli - dobitna kombinacija koju zaslužujete!

GONGOVI u Himalajskoj špilji 7.3.2020. u subotu u 18 i 19 h.
Zatvorite staru karmu i udite očišćeni i usklađeni u Novu 2020.
Ulaz donacija po vlastitom izboru

Predbilježbe na 091 521 8118
Lipovečka ul. 21, 10000, Zagreb

mala soba