Dobrobiti theta moždanih valova

Različitim istraživanjima provedenima na mozgu došlo se do spoznaja o moždanim valovima i njihovim ulogama u našem svakodnevnom fukcioniranju kao ljudskih bića.
Ono što posebno plijeni pažnju u tim spoznajama je kako theta moždani val povećava neuroplastičnost i omogućava epigenetske promjene. To su interesantni pojmovi, ali što oni znače?

Neuroplastičnost
To je sposobnost mozga da rastvara stare nefunkcionalne moždane puteve i stvara nove. Što je neuroplastičnost veća, to naš je naš mozak sposobniji raditi brže preinake na našim “moždanim autocestama”. Osobe s izrazito niskom razinom neuroplastičnoti su krute, nefleksibilne i teško se prilagođavaju novonastalim situacijama. Možemo reći da je neuroplastičnost jedna od ključnih osobina odgovornih za preživljavanje naše vrste, gledano sa strane evolucije. Omogućava nam da pronađemo nova rješenja kombinirajući postojeće podatke – i to brzo. Prije nego nas nevolja dohvati. To je sposobnost djelovanje brže od nevolje.

Epigenetske promjene:
Jednostavnim rječnikom rečeno epigenetske promjene su promjene u načinu ekspresije gena koje nisu nužno nasljedne. Odnosno okidač za promjenu došao je izvana, a ne od same DNK. Ovdje se pritom misli na utjecaj naših misli na naše gene. Možemo usmjerenim mislima, korištenjem theta moždanog vala uključiti i isključiti djelovanje određenih gena. To daje nadu da ne moramo živjeti negativne osobine onoga što smo naslijedili od naših predaka. Naravno za ovo je potrebna vježba.

Dobrobiti vježbanja theta stanja uma:
– Smanjuje stres i anksioznost
– Postizanje stanja duboke opuštenosti i mentalne jasnoće
– Povećanje verbalnih sposobnosti i kvocijenta inteligencije IQ
– Poboljšanje motiviranosti u životu
– Potiče žive, jasne i spontane mentalne slike
– Razvija kreativnost
– Ublažava ili potpuno uklanja bolove
– Smanjuje visoki krvni tlak
– Uravnotežuje razinu hormona
– Usklađuje lijevu i desnu polutku mozga
– Ubrzava manifestacije
– Povećava intuitivnivne sposobonosti

Grupa za theta meditaciju:
Theta Centar se bavi organizacijom seminara, vježbaonica i radionica, te tretmana korištenjem theta moždanog vala. Također vodimo i stalnu grupu za vježbanje theta meditacije. Održava se u Rijeci i Zagrebu uživo, a u doba korone smo ONLINE, svaki drugi dan.

ONLINE grupi se možete pridružiti iz udobnosti vašeg doma, ležeći, sjedeći, stojeći, držeći mudre ili ne, možete biti u šumi ili u kuhinji. Nije bitno gdje ste, ali bilo bi dobro da ste na mirnom mjestu sat vremena koliko traje grupa.

Osjetit ćete duboku opuštenost, kakvu vjerojatno još niste doživjeli.
Voditelji grupe su članovi Theta Centra i gosti – kvalitetni theta praktičari i učitelji. Često susret ima i temu, kao neki bonus (objavimo ju na dan meditacije na našoj Facebook stranici.)
Cijena je simbolična, 20 kn jednokratno, ili 14,4 kn ako se kupi paket. Saznajte više ovdje.

Pridružite nam se i prijavite se na prijavnicu na naslovnici na ovom linku:
www.thetacentar.com