Prirodni interferon – zatajeni super lijek

Prirodni interferon – zatajeni superlijek
U Hrvatskoj se sve do 1990. Godine, pod stručnim vodstvom dr.sec Eugena Šooša,  proizvodio u Zagrebačkom imunološkom zavodu jedan od najboljih prirodnih leukocitarnih interferona na svijetu.  Iza tog mnogima nepoznatog medicinskog izraza krije se pripravak, lijek koji je, klinički provjereno, gotovo magično rješenje za mnoge bolesti  našeg doba pa i, pogađate, svih običnih i životinjskih gripa kojima nas bombardiraju. Naime prirodni interferon djeluje brzo, učinkovito i bez ikakvih nuspojava i kod svinjske i kod ptičje gripe (čak i kad virus mutira), a lijek se sto posto uspješno koristio i za liječenje HPV virusa,  tumora dojke, mjehura, mozga, hepatitisa... Tako, postoje, crno na bijelo, i rezultati uspješnog istraživanja o djelovanju prirodnog interferona na tumore kao i preliminarna istraživanja prim.dr. Ratka Vlatkovića o liječenju kroničnog hepatitisa B... Sudbina tih kliničkih  istraživanja? Skupljaju prašinu.


Prirodni leukocitarni interferon se proizvodio iz krvi ljudskih dobrovoljnih davalaca i  prolazio je sve nužne testove, a kompletnu uhodanu tehnologiju proizvodnje interferona profestor Šooš ostavio je 1990. Imunološkom zavodu u Zagrebu da bi se danas sve to koristilo tek za povremenu proizvodnju vaginaleta na bazi prirodnog interferona  koje se uspješno koriste u prevenciji i suzbijanju raka vrata maternice.
Djelotvornost prirodnog interferona ispitivali su mnogi ugledni zagrebački kliničari još od 1970. godine: prof. dr. Krešimir Čupak, prim. dr. sc. Josip Krušić, prim. dr. Petar Nola, dr. sc. Vlado Orešić, mr. sc. Zlatko Prahin, prof. dr. Bojan Rode, prof. dr. Ahmed Pirkić, doc. dr. Stanislav Smerdel. Najdublja klinička ispitivanja (više od dvadeset godina) o utjecaju interferona na infekcije vrata maternice s humanim papillomavirusima provodi prof. dr. Zvonimir Singer, a prof.dr.sc. Hrvoje Mazija s Veterinarskog fakulteta, je na Zavodu za bolesti peradi nedavno pokusima dokazao djelovanje prirodnog interferona  na virus influenze kod peradi. OK, stvar je super ali je sto posto skupa...

- Proizvodnja prirodnog interferona uopće nije opasna, niti skupa. Kad bi sad poželjeli proizvesti lingvalete interferona koje bi se stavljale pod jezik kao preventiva bilo koje gripe za Hrvatsku, to bi državu koštalo 5 ili 6 milijuna kuna.  – kaže već spomenuti dr.sc. Eugen Šooš, umirovljeni docent  s područja virologije, tvorac hrvatskog prirodnog leukocitarnog interferona alfa koji je godinama slovio kao jedan od najboljih i najčišćih interferona na svijetu. On, u nedavno objavljenom velikom razgovoru u magazinu Nexus, koji je vodio sa novinarkom Tamarom Vrančić Sokač, opisuje interferon kao lijek koji je prva linija obrane protiv virusa, bez obzira na mutacije.

- Prirodni interferon onog trena kad uđe u organizam čisti sve viruse na koje naiđe i vraća prirodno stanje imuniteta. Interferon oponaša zdrav organizam. Zato Tamiflu ne može pomoći jer nema to djelovanje, on postaje rezistentan. A o nuspojavama  Tamiflua bolje da i ne govorimo.  Niti vam može pomoći cjepivo ako virus mutira. Prirodni pak interferon jednostavno inhibira umnažanje virusa. Vrlo jednostavno. - kaže Šooš upoznavajući javnost i sa nepoznatom činjenicom da je Fidel Castro živ upravo zahvaljujući liječenju prirodnim interferonom, te da je čak i izjavio da bi se, da nije političar, bavio proizvodnjom prirodnog interferona.
Zna „el comandante“ što priča. Naime danas prirodni interferon proizvode, a i to u ograničenim količinama, tek Kuba, Egipat, Mađarska, Švedska i Rusija, tako da vam sigurno tržišta u tom biznisu ne bi nedostajalo. No, naravno, samo u slučaju da razbijete zid koji su stvorile multinacionalne kompanije i farmaceutski lobiji koja su stvorili takvo medicinsko okruženje u kojem se potiče proizvodnja sintetskog, rekombinantnog interferona koji, ne samo da nema pozitivnih karakeristika prirodnog interferona, već, prema riječima Eugena Šooša, primatelja može dovesti i do samoubojstva.

Šooš je uvjeren da se rekombinantni (bad guy) interferon neće u ovom mileniju uspjeti dovesti do stanja u kojem će imati sve karakteristike prirodnog (good guy) interferona i zove ga „biološkim mrtvacem“.
No, u ovom krimiću su ipak dva mrtvaca: jedan je taj opaki „biološki mrtvac“ rekombinantni interferon, a drugi je mrtvac prirodni interferon čija je proizvodnja u Hrvatskoj i u većem dijelu svijeta spriječena, na žalost svih onih ljudi kojima bi mogao pomoći, prije nego i oni postanu fizički mrtvaci.
Stoga Eugen Šooš apelira da  se s istraživanjima i primjenom prirodnog inetrferona svakako nastavi što misli i preporuča i dobitnik Nobelove nagrade za virologiju 2008. godine, prof.dr.med. Harald zur Hausen.
Što još činiti da se stvar u Hrvatskoj (ponovno) pokrene? Pisati Mesiću? Obavljeno. Nikakvih rezultata.
Obratiti se Draganu Primorcu?  Obavljeno. Bez ikakvih rezultata.
U šoping u Mađarsku ili Kubu? Preriskantno i većini nedostupno.

Proslijedite stoga ovu informaciju dalje.

Nenad Kobasić


Poklon svim našim čitateljicama i čitateljima....

Budite informirani na vrijeme o novim događanjima s Drumtidam stranice
UPIŠITE SE NA NAŠU NEWSLETTER LISTU :)
Ispunite donji obrazac i na mail će vam stići link s kojeg možete preuzeti poklon koji želite.

1. 200 oslikanih misli
    | Galerija predivnih slika sa zabavnim i lijepim porukama
2. Prva pomoć za rastavljene s uputama za obitelj i prijatelje
   | Autorica: Nadja Skazlić | Knjiga u PDF formatu
3. Život u praksi... početak harmonije
   | Autorica: Maja Cavrić – Maya | Priručnik u PDF formatu
4. Anđeoski vodič
   | Autori: Željka Tokić i Dan Šercar | Knjiga u PDF obliku

Hvala vam i uživajte :
Drumtidam

Upišite se ovdje na naš newsletter listu: