Početni tečaj djembea, jesen 2018. Zagreb

Klub Dobre Vibracije organizira Početni tečaj djembea, koji će se održati od 22. studenog 2018. do 17. siječnja 2019., u prostorijama Osnovne škole “Pantovčak“, na adresi „Hercegovačka“ 108, Zagreb (blizina Britanskog trga).

Tečaj se sastoji od 9 termina u trajanju od po 90 minuta, a nastava će se odvijati četvrtkom od 18:00 – 19:30h.

Namijenjen je svim uzrastima i na njemu se uče osnovne tehnike sviranja djembea, te jedan tradicionalni zapadnoafrički ritam. Nakon završenog Početnog tečaja djembea zainteresirani polaznici se mogu priključiti našem bubnjarskom ansamblu, vježbati s prijateljima redovito, 1-2 puta tjedno i povremeno javno nastupati.

Za pohađanje tečaja NIJE POTREBNO NIKAKVO GLAZBENO PREDZNANJE, A INSTRUMENTI ZA SVE POLAZNIKE SU OSIGURANI.

BROJ MJESTA JE OGRANIČEN. Za prijave/rezervacije ili dodatne informacije, možete nas kontaktirati putem mobitela: 091/794-6465 (Boris) ili e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

CIJENA CIJELOG TEČAJA IZNOSI 500 kn plativo u 2 rate.

Mada je djembe porijeklom iz područja Zapadne Afrike, naš ansambl se bavi različitim tradicijama-tradicionalno japansko bubnjanje, latinoamerički ritmovi, moderni ritmovi… Namjera nam je upoznati se s različitim kulturama i iz njih izvući ono najbolje, pri tom gradeći osobni svirački identitet svakog sudionika ponaosob kao i samog ansambla.
Na tom putu samootkrivanja, pored učenja tehnika dobijanja tona i usklađivanja koordinacije lijeve i desne ruke kroz razne tehničke vježbe, veliku pažnju poklanjamo procesu transformiranja energije i poboljšanju vitalnosti izvođača, ukazujući na razliku između iscrpljivanja (nakon sviranja se osjećamo premoreni) i očuvanja/obnavljanja naših energetskih resursa (nakon sviranja osjećamo lakoću kao nakon vježbanja yoge, thai-chia, qi-gonga,…).

Voditelj tečaja je PRLJEVIĆ BORIS, diplomirani glazbenik.
Od 1999-2008. bio je član Simfonijskog orkestra RTV CG i Crnogorske Filharmonije, te radio kao profesor u više srednjih i osnovnih glazbenih škola.U međuvremenu započinje studij shiatsua na Međunarodnoj Školi Shiatsua u Zagrebu i Studij Svjesne Prehrane i Dijagnoze.
Od 2008. je angažiran u Otvorenom Učilištu Biovizija u Zagrebu kao shiatsu terapeut i asistent na studiju shiatsua, te Studiju Svjesne Prehrane i Dijagnoze. U isto vrijeme je i voditelj projekta terapijskog bubnjanja za djecu Zagrebačkih osnovnih škola pod nazivom „Bubanj sve lakše podnosi-reci DA prijateljstvu“, koji je dobio podršku predsjednika RH, prof.dr.sc. Iva Josipovića, kao i pozitivno mišljenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.
Od 2012. vodi udrugu KLUB DOBRE VIBRACIJE i školu bubnjanja koja djeluje u okviru udruge, a od siječnja Kao glazbeni terapeut od 2014. god. je angažiran u Centru za rehabilitaciju „Stančić“, a od 2018. god. u Crvenom križu Grada Zagreba.
Boris je aktivan i kao slobodni umjetnik te surađuje s glazbenicima i bendovima raznolike žanrovske orjentacije – MILADIN PERUNIČIĆ, MP TRIO, LOTUS FEET, ZDENKA KOVAČIČEK, MIROKADO TRIO, JAZZ AMBIENT TRIO, HRVATSKI GAJDAŠKI ORKESTAR,...
Redoviti prakticira MEDITACIJU, YOGU, THAI CHI i druge oblike tjelovježbe.