15-16.05. 2010. RIJEKA VIKEND DJEMBE TEČAJ

RIJEKA_-_DJEMBERitam i bubnjanje su "materinji jezik" čovjeka. Od početka ljudske povijesti, kod svih drevnih civilizacija ples i bubnjanje bili su ono što je povezivalo pojedinca sa zajednicom, osnovni element slavlja i okupljanja koje je stoljećima nadahnjivalo kreativnost, produktivnost i duh zajednice.

Djembe je kralj afričkih bubnjeva, simbol radosti i slavlja i svira se na svim svetkovinama i prigodama. Potječe iz Gvineje i Malija od kuda se najprije rasprostranio u druge zapadnoafričke zemlje, a zatim i po cijelom svijetu.

 

voditelj radionice: KREŠIMIR OREŠKI (Kries, Ezerki & 7/8, Rhythm Tribe)


Na vikend tečaju učit će se:

• tehnika sviranja djembea i dunun bubnjeva 
• osnovni udarci na djembeu 
• preliminarni paterni
• 1-2 tradicionalna zapadnoafrička ritma
• vježbe koordinacije, držanja točnog vremena, vježbe osvještavanja prirodnog Ritma u nama 
• ritmička "pitanja i odgovori"

Napomena: Za tečaj nije potrebno imati vlastiti djembe bubanj, ali to kod prijave treba navesti. Tečaj je namijenjen za svakoga bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.

INFO I PRIJAVE (do 14.05): 
091 5049 224 / Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.drumtidam.hr

CIJENA TEČAJA – 250 kn 
MJESTO ODRŽAVANJA – Udruga SPIRIT, B. Polića 1
VRIJEME ODRŽAVANJA – subota 17-21 sat, nedjelja 11-15 sati

ORGANIZATOR: DRUM-TI-DAM – Udruga za kulturu ritma



kresimir_oreski_2Krešimir Oreški
je perkusionist i bubnjar iz Zagreba, aktivan već dugi niz godina na domaćoj i inozemnoj sceni. Član je naše najistaknutije ethno grupe KRIES, te EZERKI & 7/8, a surađuje i s mnogim domaćim i inozemnim glazbenicima, DJ-evima i plesačima. Bio je osnivač i vođa prve domaće perkusionističke grupe RHYTHM TRIBE koja je djelovala od 2002-2008. godine, a inspiraciju pronalazila u bogatoj ritmičkoj kulturi afričkog kontinenta, te bubnjar i perkusionista u Irish/ethno bandu SHAMROCK ROVERS.

Usavršavao se na tečajevima i radionicama Adame Dramea, Seckoua Keite, TonTon Soriba Sylle, Seydoa Daoa, Juliana Franksa, Neila Huxtablea, a znanje o djembeu i afričkoj ritmičkoj tradiciji produbljuje družeći  se  s brojnim afričkim glazbenicima na koncertima i turnejama grupe Kries.

Od siječnja 2001 redovito vodi djembe tečajeve kroz koje je prošlo više od 1000 polaznika, od kojih su danas mnogi profesionalni glazbenici.  Osim toga vodi i razne perkusionističke radionice, Drum Circle (bubnjanje u krugu), Inner Drumming seminare i Team building – Team drumming.  Autor je dvije knjige: "DJEMBE PRIRUČNIK" (2004) i "DJEMBE – KRALJ AFRIČKIH BUBNJEVA" (2008). Dobitnik je nagrade Porin za filmsku glazbu te strukovne nagrade Status za najboljeg instrumentalistu ethno glazbe u 2005 godini.