Making Connections / Stvaranje veza somatska edukacija i terapija u području skrbi

SomaHut poziva sve zainteresirane na online radionicu
Making Connections / Stvaranje veza somatska edukacija i terapija u području skrbi
voditelj Thomas Greil
11. prosinca 2021. od 17,00  do 19,00 sati
Prijave na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

”Stvaranje veza” / ”Making connections” je pristup namijenjen djeci, roditeljima, edukatorima i terapeutima. Polazi od pretpostavke  da se promjena treba dogoditi u čitavom sustavu, ne samo u jednom njegovom dijelu te da jedino kroz suradnju ove promjene mogu biti trajne. Riječ je o pristupu koji je u suštini edukativan te kao takav podržava održivu terapiju. On uvijek sagledava cjelovitu osobu, u potpunosti uključujući njezin individualni proces, njegovatelje, roditelje, obitelj. ”Stvaranje veza” podržava samostalno i samo-regulirano učenje, stimulaciju, i proces otkrivanja, neovisan o sposobnostima djeteta. Ovaj pristup prilagođen je individualnom djetetu, on angažira, potiče interakciju i djetetu inherentnu znatiželju i interes.

Body-Mind Centering® (BMC®) razvila je Bonnie Bainbridge Cohen, radna terapeutkinja i umjetnica pokreta. BMC® istražuje temelje učenja, organizaciju i razvoj pokreta od vremena prije rođenja do hodanja.  Svaka razvojna faza vodi ka sljedećoj. BMC® je znanje iz otjelovljene i iskustvene perspektive, učenje iz vlastitog iskustva. Principi Body-Mind Centeringa® primjenjuju se u brojnim područjima i aktivnostima, poput plesa, sporta, glume, fizikalne terapije, edukacije, pripreme za porod, grupa za roditelje i bebe i brojnih drugih. 

Ova uvodna radionica predstavit će osnovnu ideju BMC® pristupa u radu s osobama s teškoćama, vodeći  polaznike kroz iskustveno istraživanje pokretom i dodirom. Radionica je namijenjena svima zainteresiranima, osobito roditeljima, edukatorima, terapeutima i svima koji se profesionalno bave tijelom i pokretom te somatskim praktičarima (BMC® i dr.) Prethodno iskustvo nije uvjet.

Thomas Greil je praktičar i učitelj Body-Mind Centeringa®, s posebnim interesom i iskustvom u radu s bebama te praktičar JKA (Jeremy Krauss Approach). Više od 20 godina radi s različitim dobnim skupinama. Njegov interes za rad s osobama s teškoćama i  njihovim obiteljima proizašao je iz istraživanja ljudskog razvoja, neuroznanosti, iscjeljenja traume i otjelovljenja. Živi u Faenzi, Italija, gdje s Carlom Botiglieri vodi strukturu minima somatica, jezgru somatskog istraživanja prakse i narativa otjelovljenja.  

www.minimasomatica.org
www.making-connections.org

Ova online radionica, organizirana kroz platformu SomaHut 2021, uvod je i najava radionice planirane u svibnju 2022. u Zagrebu.
SomaHut je platforma usmjerena na povezivanje ljudi i razmjenu informacija te dobrobiti somatskog rada između somatskih praktičara, edukatora i terapeuta, umjetnika i aktivista koji u svom radu koriste somatski pristup, kao i šire zainteresirane javnosti. Cilj projekta je stvaranje strukture povezivanja/ umrežavanja različitih inicijativa, skupina, projekata, praksi i pojedinaca kroz zajedničke interese i potrebu da se afirmira somatika kao pristup te način mišljenja, društvenog i političkog djelovanja, kao i umjetničkog stvaranja.
SomaHut, 2020., pod okriljem Multimedijalne kolibe, pokreće plesna umjetnica i somatska praktičarka Zrinka Šimičić Mihanović, kao odgovor na potrebe zajednice, artikulirane na inicijalnom sastanku ”somatske mreže”, organiziranom u sklopu festivala Improspekcije2017.

Fb event:
https://fb.me/e/1fpw8rnSt

Događanja u sklopu platforme SomaHut možete pratiti preko:
somahut.org
https://www.facebook.com/groups/1302629250115308/

Srdačan pozdrav,
Somatska koliba / SomaHut

 

 

♦ ________________________________________ ♦
Poklon svim našim čitateljicama i čitateljima....

zvučnik newsletter mali

 

Budite informirani na vrijeme o novim događanjima s Drumtidam stranice
UPIŠITE SE NA NAŠU NEWSLETTER LISTU :)
Ispunite donji obrazac i na mail će vam stići link s kojeg možete preuzeti poklon koji želite.

 
Hvala vam i uživajte :
Drumtidam