Djembe vikend radionica Osijek - 20.-21.10.2012.

djembe-tecajVoditelj radionice: DAKSH KREŠIMIR OREŠKI (Kries, Iroko, Ezerki & 7/8)

MJESTO – Dom tehnike - Trg Jurija Križanića 1 (Tvrđa)
VRIJEME – subota 16-20 sati, nedjelja 11-15 sati
CIJENA - 250 kn (za članove Društva Radiestezista - 220 kn)

INFO I PRIJAVE:
Krešimir - 095 198 9915 / kresimir.djembe@gmail.com
Branka Zorko - 095 8824 367 / perkusos@net.hr

NA VIKEND RADIONICI UČIT ĆE SE:
• tehnika sviranja djembea i dunun bubnjeva
• osnovni udarci na djembeu
• preliminarni paterni
• 1-2 tradicionalna zapadnoafrička ritma
• vježbe koordinacije, držanja točnog vremena, vježbe osvještavanja prirodnog Ritma u nama
• ritmička "pitanja i odgovori"

Napomena: Za radionicu nije potrebno imati vlastiti djembe, ali to kod prijave treba navesti.
Prisustvovati može svatko bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.
Također će se moći kupiti knjiga "DJEMBE - KRALJ AFRIČKIH BUBNJEVA (Priručnik za djembiste i perkusioniste)" po cijeni od 150 kn.

BIOGRAFIJA:

Krešimir Oreški je perkusionist i bubnjar iz Zagreba, aktivan već dugi niz godina na domaćoj i inozemnoj sceni. Član je naše najistaknutije ethno grupe KRIES, te EZERKI & 7/8, a surađuje i s mnogim domaćim i inozemnim glazbenicima, DJ-evima i plesačima.

80-ih godina svirao je bubnjeve u zagrebačkim rock i new wave grupama, a 90-ih je bio gitarista u new age grupi Ocean Blaženstva. Bio je bubnjar i perkusionista u Irish&world music grupi SHAMROCK ROVERS, te osnivač i vođa prve domaće perkusionističke grupe RHYTHM TRIBE koja je djelovala od 2002-2008. godine, a inspiraciju pronalazila u bogatoj ritmičkoj kulturi afričkog kontinenta.

Usavršavao se na tečajevima i radionicama TonTon Soriba Sylle, Adame Dramea, Famoudou Konatea, Seckoua Keite, Seydoa Daoa, Ibro Konatea, Billy Konatea, Sega Sidibea, Juliana Franksa, i Neila Huxtablea, a znanje o djembeu i afričkoj ritmičkoj tradiciji produbljuje u Gvineji kod svog učitelja TonTon Soriba Sylle te družeći se s brojnim afričkim glazbenicima na koncertima i turnejama grupe Kries.

Od siječnja 2001 redovito vodi djembe tečajeve kroz koje je prošlo bliz 2000 polaznika, od kojih su danas mnogi profesionalni glazbenici. Osim toga vodi i razne perkusionističke radionice, Drum Circle (bubnjanje u krugu), Inner Drumming radionice i Team building – Team drumming za poduzeća i kompanije.

Autor je dvije knjige: "DJEMBE PRIRUČNIK" (2004) i "DJEMBE – KRALJ AFRIČKIH BUBNJEVA" (2008). Dobitnik je diskografske nagradePorin za filmsku glazbu te strukovne nagrade Status za najboljeg instrumentalistu ethno glazbe u 2005 godini.

www.drumtidam.info
www.kries.info
www.ezerki78.com