Body Energetic tjedne radionice, Split, početak utorak 19.02.

BE tjedne radionice su osmišljene kao oblik redovitog rada na svakodnevnom stresu i oslobađanju stisnute energije u našem tijelu. Vježbe i pokreti tijela koje radimo na BE nisu naporni i prilagođavamo ih svakome ponaosob kako bi izvukli najveću korist za sebe.

Problem današnjeg društva i pojedinaca nosi zajednički nazivnik – Funkcioniramo po automatizmu, vječno pod stresom, i ne znamo kako si pomoći. Ne poznajemo sebe dovoljno i ne možemo promijeniti način života ili svakodnevne reakcije. To dovodi do sve većeg broja osoba nezadovoljnih životom, stisnutih u različitim strahovima, okupiranih negativnim mislima, i iščekivanjem promjene izvana ( kad bi bar …. onda bi napokon bio sretan i miran). Osjećaj da smo zapeli. Bespomoćnost.

Promjena mora doći iz nas i za to su nam potrebni alati. Dobra vijest je da glavni alat imamo i sve što trebamo je naučiti ga koristiti. To je naše tijelo. Ono nam može postati saveznik za promjenu koju čekamo i dati nam niz informacija. Sva naša uvjerenja i obrasci funkcioniranja su pohranjena u našoj implicitnoj memoriji i naše tijelo nosi cijelu našu prošlost. Svi odgovori koje trebamo, sve zablokirane reakcije, pristup nedostupnim emocijama i regulacija naših emocija, zamrznuta životna energija - sve je to već dostupno – kroz rad sa tijelom.

BE vježbe na nježan način, koristeći različite tehnike kao core energetske vježbe, tre vježbe i ples, nas dovode u kontakt sa našim tijelom. Osvještavanjem svih dijelova nas na tjelesnoj razini, otpuštanjem stresa iz tijela i pojačanjem protoka energije stvaramo preduvjet za promjenu na najdubljem nivou – u nama samima. Naučiti koristiti implicitnu memoriju našeg tijela, omekšati stisnute dijelovi, izbaciti stres i nagomilane osjećaje iz tijela, biti protočan i živ, bi bili osnova naše tjelesne higijene. Pošto su naše tijelo i um neraskidivo povezani, promjena koju želimo napokon može biti utjelovljena i donijeti opuštanje na mentalnom i emocionalnom nivou. A to je u stvari ono što nam u današnjem modernom vremenu svima treba.

Svaki utorak od 18:30 - 20:00 (početak radionica je utorak 19.2.2019.)
Obavezne prijave na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Mjesto: lokacija po prijavi
Cijena radionice: 75kn po radionici / 250 kn ciklus od 4 radionice
više Body Energetic konceptu:
http://ipd-center.eu/body-energetic/