SUVREMENI POKRET - PLESNA TERAPIJA

Suvremeni ples je stil ekspresivnog pokreta koji kombinira elemente raznih plesnih tehnika: modernog, jazz-a, baleta i lirskog plesa.

Plesači suvremenog plesa teže povezivanju uma i tijela kroz fluidne plesne pokrete. Suvremenei ples naglašava svestranost i improvizaciju za razliku od strukturirane prirode baleta. Suvremeni se bazira na floorwork-u, koristeći silu gravitacije, pleše se bosih nogu ili u čarapama.

Pionirke Suvremenog plesa su Isidora Duncan, Martha Graham i Merce Cunningham koji su vjerovali da plesač/koreograf treba imati slobodu pokreta u kojoj se kroz tijelo slobodno izražavaju najdublje emocije. Baziran je na slobodnoj ekspresiji daha, pokreta, stezanja i otpuštanja mišića.

Današnji suvremeni je eklektični mix stilova gdje plesači kreiraju protagoniste, teatralne evente, ili priče,drugi pak stvaraju potpuno nove kreacije kroz improvizaciju gdje istražuju svoj unikatan stil.

U suvremenom plesu je sve moguće, nema kvalitete pokreta koja je pogrešna. Svaka osoba ima svoj jedinstven pokret, svoju energiju i zato je ova radionica savršena za sve one koji žele okusiti ljepotu prirodnog plesa.

Godine nisu bitne, predznanje nije potrebno, radionica je namjenjena apsolutnim početnicima koji žele spoznati sebe kroz pokret, bodywork, meditaciju i istraživanje.

Suvremeni ples nije samo tehnika koja se bavi fizičkom aktivnošću, radi se na dubljim nivoima gdje se utjelovljuje pažnja u tijelu iz koje izlaze slojevi povezani sa emocijom u nama, strahovima i ograničenjima kojih možda na svjesnoj razini ili nismo svjesni ili se ne znamo s tim dijelovima sebe nositi na adekvatan način.

Suvremeni je kroz povijest razvio nebrojene tehnike rada na tijelu i duhu, na somatizaciji, na tjelesnoorijentiranoj psihoterapiji.

Ova radionica je uvod u jedno kompleksno istraživanje u kojemu je ishod za svakoga isti, a opet za svakoga potpuno drugačiji.

Ako ste znatiželjni, ako volite izazove, ples, fizičke i duhovne senzacije, mir i dubinski osjećaj životne ljepote, pozivam vas da mi se pridružite da zajedno istražimo nova poglavlja.

Radionica će se događati 4 nedjelje od 10-12h u dvorani MBS centra,  Ilica 47.

Prva nedjelja je 09.02.2020. pa 16 i 23.02 te 01.03.2020.
Cijena radionice, 4 nedjelje po 2 h (10-12) je 300,00 kn.
Cijena za studente 200,00 kn.
Cijena za mame s predškolskom djecom 200,00 kn.

Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Mob: 0922155358

Voditeljica radionice: Jasmina Trampetić
Plesom se bavim od djetinjstva gdje sam još u vrtiću mamu zamolila da me vodi na Ilirski trg na Balet. Nakon toga su uslijedili Jazz te ritmika i ples u školi Ane Maletić.
S dvadeset godina selim u Amsterdam gdje narednih 6 godina u Školi novog pokreta (SNDO) završavam niz master classova kod Laure Moro, Alexandra Janeva, Keren Levi, Jordis Jackubicz, Susanne Linke, Miloš Sofrenović idr.
Ujedno, volonitiram u budističkom centru Maitreya Institute 3 godine gdje stječem znanja na području istraživanja uma.
Nakon 6 godina uzbudljivog života u Amsterdamu i putovanja , vraćam se u Zagreb gdje otvaram Multimedijalni centar Kopriva gdje narednih 10 godina objedinjujem znanja kroz vođenje kulturno-duhovnog centra u kojem vodim tečaj joge, suvremenog plesa, organiziram plesne i glazbene festivale te mnogobrojne druge kulturne i duhovne programe te usput stječem znanja video produkcije. Završavam 4godišnju školu CIR za tjelesno orijentiranu terapiju, te sam danas na drugoj godini postdiplomskog iste škole.
Vodim savjetovalište bazirano na principima tjelesnoorijentirane terapije i Body and Mind Centering-a.
Supruga sam glasnog i stasnog hard core glazbenika s kojim imam prekrasnog četverogodišnjeg dječaka, naše najveće životno ostvarenje i najveća sreća.

Pozivam vas da mi se pridružite u prekrasnom radu koji će vas približiti razumijevanju suvremenog plesa na iskustvenom nivou, a to iskustvo će zasigurno probuditi u vama dijete koje voli i želi život pun pokreta.

U POČETKU BIJAŠE POKRET

Namaste