Dopusti - Propusti - Otpusti: Između, Zagreb, radionica, IPD Centar Zagreb, 12.2.2020.

Kada staro više ne funkcionira, a novo je još nepoznato, nalazimo se u prostoru Između. To je prostor koji nije baš ugodan; teško je biti u nepoznatome. Ali izazov je baš u tome: ostati Između. I pronaći mekoću u tom prostoru gdje leže naša snaga i istina.
Pokret je sjajan način za istražiti prostor Između, pristupiti mu sa blagom radoznalošću i promatrati što će se sve u njemu otkriti.

Radionica Dopusti-Propusti-Otpusti je dvosatna radionica tijekom koje tijelu dajemo priliku da vodi, da se kreće na način koji njemu odgovara. Nema zadane koreografije. Vi i vaše tijelo sami kreirate vlastitu, unikatnu koreografiju.

Zašto pokret?
Pokret nam je urođen; naše tijelo namjenjeno je za kretanje.
Kada krećemo tijelo na svjestan način, postojimo u trenutku, sada i ovdje. Kada svjesno spustimo pažnju u svoja stopala i dopustimo ih da nas vode po prostoru, dajemo sebi priliku da izađemo iz glave. Da prestanemo “činiti” i uđemo u stanje “bivanja”. To je ono što pokret daje: bivanje. Bivanje sa sobom, sa onime što u tom trenutku jest. Dajem sebi dozvolu da krećem svoju tugu/radost/ljutnju/bol/sreću… I kada im dozvolim da se kreću, da se izraze, kada se predam pokretu, postajem cjelina.

Kroz pokret nalazimo načine kako dublje ući unutar sebe i samim time stvaramo mogućnost da budemo jasniji sami sebi i povezaniji sa svime što se događa oko nas i u nama. Što se dublje, duže i više krećemo, to naši osjećaji postaju življi, mi postajemo življi.

Kada predamo tijelo ritmu i pokretu, kada utišamo misli, možemo doći do dubokih spoznaja do kojih je razumski teže doći.

Voditeljica: Ivana Crnojevac, terapeut integralne terapije u treningu
Datum: 12.2.2020.
Lokacija: IPD Centar, Slavonska avenija 3
Satnica: od 18.00 do 20.00
Cijena: 75 kn

Potrebno je doći u udobnoj i mekoj odjeći i sa sobom ponijeti bocu vode.
Za sve informacije i prijave obratite se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Više o DPO radionicama: https://ipd-center.eu/radionica-dpo/