Edukativni program za djecu - CIRKUSKI INKUBATOR

Krenuli su upisi u novu sezonu početnog stupnja CIRKUSKOG INKUBATORA- kontinuirane edukacije za djecu od 5 do 12 godina!
Zadovoljstvo nam je pozvati Vas da prijavite svoju djecu na ovaj program vođen kroz specifičnu cirkusku pedagogiju.

CIRKUSKI INKUBATOR
Edukativni program za djecu
Od listopada 2018. do lipnja 2019.
AKC MEDIKA, Pierottijeva 11,
Dvorana za izvedbene umjetnosti I akrobatska dvorana

Cirkuska pedagogija kombinira fizičke aktivnosti koje se nalaze u cirkusu i upotrebu umjetničkih vještina s obrazovnim sadržajima i ciljevima. Ova radna metoda usmjerena je na poticanje psihomotoričkog razvoja, koji predstavlja važan aspekt života mladih ljudi. Štoviše, poticanje djece i mladih da se okušaju u ovom atraktivnom I zabavnom načinu osobnog izražavanja i samorazvoja doprinosi razvoju hrabrosti i njihove prirodne potrebe da poboljšaju karakter u potrazi za pozitivnim aktivnostima, razvija samopoštovanje I socijalne vještine. To podrazumijeva neprestano otkrivanje novih izazova i stečenih vještina na jedan kreativan način.
Polaznici/e edukacije će kroz rad sa cirkuskim umjetnicima/ama I pedagozima iz Cirkorame učiti raznovrsne cirkuske vještine prilagođene uzrastu na osnovnom stupnju, kao što su: pronalaženje ravnoteže (hod po žici i drugim adekvatnim objektima), zračne akrobacije (trapez,svila, ring) akrobatika na tlu, žongliranje, razvijanje osjećaja za prostornu motoriku kroz poligone…

Dinamika rada: 60 min jednom tjedno u periodu do prosinca
Prvi ogledni sat održat će se 1.10. od 18-19h u prostoru Dvorane za izvedbene umjetnosti AKC Medike
Dodatne informacije I prijave na: cirkorama@gmail.com (prijave obavezne)

Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba-Gradskog ureda za kulturu I Ministarstva kulture RH.