Kako od odmora dobiti (još) više?

Seminar "Makrobiotikom do vitalnosti - jednostavan put do unutarnje snage", održava se od 30.9. do 7.10.2017., na Hvaru. Autor i voditelj seminara je Zlatko Pejić, pionir makrobiotike i zdravih stilova življenja u regiji. Uz Zlatka, na seminaru sudjeluje i cijeli tim stručnih suradnika.

Ponekad se zadovoljavamo manjim, čak i kad smo svjesni da možemo i želimo više. To nam se često događa i tijekom odmora, koji je idealna prilika da proširimo i razvijemo svoje potencijale, dovedemo se u odličnu psihičku i fizičku formu te pronađemo osjećaj ravnoteže koji je oslabio dok smo se hvatali ukoštac sa svim izazovima svakodnevice.

Odmor je prilika da otkrijemo i dobijemo više. Od sebe, od drugih, od okoline. Početna je baza za uvođenje pozitivnih promjena. Što "sijemo" na odmoru dok smo u stanju opuštenosti, te samim time receptivni za ubrzani razvoj, to "žanjemo" kasnije tijekom godine. Zato ove godine na odmoru uzmite više:

1. Vitalnosti - snažna i jaka životna energija koja pršti iz nas, samo je posljedica brige i ljubavi prema sebi. Kad reagiramo na svoje potrebe i slušamo svoje tijelo, hranimo svoju vitalnost. Iako je svaki dan prilika za poticanje životnosti, odmor je poput intenziva tijekom kojeg imamo još više vremena i resursa da se obnovimo. Cijeli program seminara na Hvaru, usmjeren je na njegu različitih oblika vitalnosti, a efekti traju još dugo nakon završetka seminara.

2. Kreativnosti - potreba da stvaramo, da se izražavamo, da osmišljavamo, bliska je svakome od nas. Iako svatko ima različite načine izražavanja svoje kreativnosti, ona uvijek ima svrhu komunikacije sa sobom, ali i s drugima. Na seminaru radimo na poticanju kreativnosti kroz različite vježbe igre, plesa i komunikacije, što nas čini slobodnijima, vedrijima i otvorenijima.

3. Znanja - kad imamo potrebna znanja i vještine, postajemo samostalniji, bolje razumijemo sebe i druge te se lakše iscjeljujemo. Za ostvarivanje dugoročnog osjećaja vitalnosti, nužno je naučiti brinuti se za sebe kroz cjelovitu prehranu, fizičku aktivnost, disanje, samomasažu,ostvarivanje kvalitetnih odnosa s drugima itd. Na seminaru usvajamo one vještine i znanja koja nas direktno vode do dugotrajne unutarnje snage.

4. Ravnoteže - svakodnevica je često poput hoda po žici, nije lako ostati u ravnoteži, ako ne uvježbamo tehnike koje će nas održavati stabilnima i sigurnima. Okolni faktori mogu nas lako izbaciti iz balansa, a na nama je da se samostalno vraćamo u stanje vlastite ravnoteže. Na seminaru kroz program radimo na građenju snažnog, unutarnjeg osjećaja ravnoteže kako bismo ostvarili stabilnost u suočavanju s raznim životnim izazovima i unutarnji mir. Nakon toga sve postaje lakše.

Ove godine, od odmora uzmi (još) više, čekamo te. :)

Klik do vitalnosti