Gnostički simboli u Matrixu

Kad se lijepo upakirana gomila laži uspije prodati masama polako i sistematično tijekom hiljada godina - onda se istina smatra potpunom besmislicom, a onaj tko ju propovijeda - potpunim luđakom.
J. Dresden

Film Matrix jedan je od rijetkih filmskih ostvarenja koje se dobro "očešalo" o istinu.
Što nam ovaj film govori i kako to povezati s učenjem jedne duhovne škole?

Međunarodna škola Zlatnog ružina križa, Lectorium Rosicrucianum s radošću Vas poziva da na ova pitanja zajednički nađemo odgovore.

Pridružite nam se na
OTVORENOM GNOSTIČKOM RAZGOVORU
s okvirnom temom „Gnostički simboli u Matrixu“


Događanje će se održati u srijedu, 20. rujna 2017. s početkom u 19:30 sati u prostorijama Centra Lectorium Rosicrucianum, Republike Austrije 9, Zagreb (dvorišna zgrada).

Prijave nisu potrebne, ulaz je slobodan i besplatan, a dobrodošli su svi, bez obzira na dob, iskustvo ili prethodno znanje. Jedino što je potrebno jest otvoreno srce koje je zakucalo brže nakon što je pročitan ovaj oglas.

Učenje Lectorium Rosicrucianuma je opširno i nemoguće ga je sažeti u par rečenica. Radi se o gnozi, o unutarnjoj istini, o unutarnjem doživljavanju božanskoga u nama, o traženju odgovora na temeljna ljudska pitanja tko sam, kuda idem i koja je svrha moga života.

Gnostički razgovori su razgovori od srca k srcu. Moguće je da vaša nutrina zadrhti od prepoznavanja, a moguće je i da se ne dogodi ništa. Ne nudimo vam senzacionalna otkrića, ne obećavamo ništa, ali Vaš dolazak može biti početak velike avanture pronalaženja vlastite autentičnosti i bliženja univerzalnoj istini. Radi se o procesu kojem smo izloženi i mi koji vas dočekujemo.

Pratite nas na našoj Facebook stranici Lectorium Rosicrucianum Hrvatska.