SVJETLOSNA RADIONICA Naši preci – RADIONICA TRANSFORMACIJSKOG DISANJA

PREISPISIVANJE NASLIJEĐENIH VJEROVANJA / REWRITING INHERITED BELIEFS
Udruga Pipi Duga Čarapa mjesečno održava radionice transformacijskog disanja tijekom cijele godine. Ključne riječi: svjesno povezano disanje, svjetlosni jezik, stanično pamćenje, naslijeđena vjerovanja
Radionica u veljači – subota 24. 2. 2018. 16.00 – 19.00

Zagreb, Mašićeva 4, Joga studio Pozdrav Suncu

Prakticirajući tehnike samorazvoja učimo o sebi, bolje sebe same upoznajemo, obraćamo se djetetu u sebi, ili svojoj duši, ili višem ja koje je svjetlosna suština našeg bića.

SVJETLOSNI JEZIK

Na radionicama transformacijskog ili SVJESNOG POVEZANOG DISANJA radimo s DAHOM i SVJETLOŠĆU. Kroz dah se svjesno povezujemo na staničnoj razini sa svojim tijelom. Tijekom povezanog disanja svjetlosnim jezikom aktiviramo stanično pamćenje – prihvaćamo i sa zahvalnošću otpuštamo emocionalne blokade, negativne misli koje su podržavale stare obrasce ponašanja proizišle iz naslijeđenih vjerovanja i dubokih uvjerenja, neugodne reakcije u tijelu i druge tjelesne senzacije koje nas na neosviještenoj razini uvjetuju u svakodnevnom životu.
Dahom i svjetlosnim jezikom povezujemo se s našim precima. Naši preci jesmo mi sami sa svim svojim prošlim iskustvima, mislima, potisnutim i nerazriješenim osjećajima, naslijeđenim vjerovanjima i dubokim uvjerenjima kojih u danome vremenu možda nismo svjesni, ali su prisutni kao ZAPISI NA STANIČNOJ RAZINI.

JEZIK I STANIČNO PAMĆENJE
Sve što smo ikada osjetili, pomislili, kako smo odreagirali prisutno je u našim stanicama – i na kemijskoj razini i na suptilnoj energijskoj razini. Ezoterna učenja govore nam o tome kao o ZAPISIMA U AKAŠI, akašičkom polju, a suvremene znanstvene spoznaje, drukčije ga imenujući, govore o istome – o genetskom nasljeđivanju. Najčešće ga povezujemo s bolestima, a što je s naslijeđenim vjerovanjima i dubokim uvjerenjima? Koliko vremena unuatrag?
Radionicama pristupamo holistički, povezujući teoriju, praksu i kreativnost. Kognitivno-lingvističke spoznaje potvrđuju povezanost svijesti i jezika, a iz toga proizlazi da smo svojom osviještenom kreativnom upotrebom jezika sposobni mijenjati način na koji postojimo i svoj osjećaj sebe. Jezik je naše zajedničko sredstvo kojim – i verbalno i neverbalno – eksternaliziramo (manifestiramo) sadržaje svoje svijesti. Svi osjećaji, misli, sjećanja u našem duhovnom tijelu imaju također svoj korelat – svoj izvor – u tjelesnim senzacijama fizičkog tijela.

JEZIK FIZIČKOG TIJELA
Naša svakodnevna jezična djelatnost povezana je s jezikom fizičkog tijela. To je jezik na kojem nam se tijelo obraća putem tjelesnih senzacija, a njihov su odraz naši osjećaji i misli. Jesmo li spremni preuzeti odgovornost za svoj jezik? Jesmo li spremni zahvaliti našim precima – našem tijelu, našim genima – i otpustiti u staničnom sjećanju ono čime smo sebe nesvjesno uvjetovali u prošlosti, iskustva koja smo proživljavali kao aktivni sudionici “povijesti čovječanstva“? U tansformacijskom disanju mogu se pojaviti i ranija sjećanja, a to nam govori da SAMOSVIJEST seže još dublje u staničnom pamćenju.
I jezik fizičkog tijela zajednički je svim ljudima. Osjećaji, misli ili sjećanja koja su se tijekom svjesnog disanja “odnekud pojavila“ manifestiraju se na tjelesnoj razini, premda na različitim mjestima i na razne načine. Obično se manifestiraju kao bol, grč, trnci, neugodne tjelesne senzacije, podsjećajući nas da su u nama prisutne. O nama ovisi hoćemo li ih prigrliti – integrirati – otpustiti.
Svjetlosni jezik je jezik ljubavi, suosjećanja, zahvalnosti i razumijevanja. To je naš KREATIVNI JEZIK. Integriranjem ili prihvaćanjem svih dijelova (fragmenata) sebe, dopuštamo da postoje i oni koje smo potisnuli ne želeći se suočiti s njima, a koji su se u danome trenutku manifestirali i traže da ih prigrlimo, kako bismo ih sa zahvalnošću otpustili i preispisali.

PRIHVAĆANJE – OTPUŠTANJE – PREISPISIVANJE
Kada aktiviramo stanično pamćenje mi počinjemo preispisivati (brisati) one “stare zapise“ koji nam više ne služe. Što to znači? To znači da umjesto njih STVARAMO NOVE ZAPISE, a tehnika daha omogućuje nam da sami formiramo vlastito svjetlosno tijelo, budući da pokretanjem procesa povezanog disanja i povećane svjesnosti – prisutnosti u tijelu – ujedno radimo na vlastitom energijskom tijelu. Kao i kod mnogih tehnnika koje prakticiramo, na svjetlosnim radionicama sve radimo sami i svojim tempom, jer nitko umjesto nas ne može znati što je za nas najbolje.
Vodstvo tijekom procesa transformacijskog disanja nenametljivo je prisutno kako bi se osoba osjetila sigurno i podržano na putu otklanjanja blokada i putovanju kroz memorijske reakcije tijela.

RADIONICA SE SASTOJI IZ TRI DIJELA: uvodnoga (o procesu koji se nadovezuje na preporađajno disanje autora L. Orra), praktičnoga i kreativnog dijela, u kojem dijelimo svoja iskustva – energijski čitamo ono što smo preispisali i što smo zapisali (na papir).

DOBROBITI RADA S DAHOM I SVJETLOŠĆU:
- Uspostavljanje slobodnog protoka energije u tijelu.
      Imam više životne energije.
- Svjesnost svoga tijela.
      Ja jesam i u umu i u tijelu. Ja jesam cjelovit(a).
- Osvješćivanje daha ili svjesnost misli, emocija i osjećaja.
      Kada svjesno dišem ja ne reagiram, ja kreiram.
- Prihvaćanje mudrosti tijela.
      Ja jesam svjesnost. Ja jesam svjetlost.
- I... otkrijte sami!

 

Autorice i voditeljice svjetlosne radionice: Dragica Balog i Sanja Veršić
instruktorice transformacijskog i preporađajnog disanja
www.pipidugacarapa.weebly.com/o-nama.html

Mjesto održavanja: Joga studio Pozdrav Suncu, Mašićeva 4, Zagreb 

Vrijeme održavanja: subota 24. 2. 2018. 16.00 – 19.00
Vaša participacija: 150 kn

PRIJAVE na e-mail pipidugacarapa@xnet.hr ili na mob. 091 1736 234 (Dragica)

NAPOMENA:
Preporučujemo da se za radionicu unaprijed prijavite, budući da se rad odvija u manjim grupama. Udobno se odjenite i dođite desetak minuta ranije. Radionica se održava u ugodnom prostoru s predviđenim podlogama za ležanje i jastučićima. Ponesite svoju dekicu (ili laganu vreću za ležanje – nema spavanja!) i bocu vode, a mi ćemo ponijeti pribor za pisanje.

Veselimo se druženju!
Udruga za promicanje osobne svjetlosti Pipi Duga Čarapa
pipidugacarapa.weebly.com

PS
Ukoliko vam umjesto rada u grupi više odgovara individualni rad, slobodno nas kontaktirajte jer provodimo i individualne radionice.