Dan Iyengar yoge s Carole Baillargeon

Dan Iyengar yoge s Carole Baillargeon, Zagreb, 20. 7. 2018.

TERMINI:
petak 20. 7. 2018.
ujutro: 8-11 sati
popodne: 12,30-15 sati

MJESTO:
Studiochekhov, Gajeva 10

TEME:
Jutarnja radionica: “Izgraditi snagu pomoću joge”
jednostavne vježbe za snažno tijelo i leđa

Popodnevna radionica: “Otvorite kukove”
jednostavne vježbe za fleksibilnije kukove, sjedeći i stojeći položaji primjereni svima, čak i onima s vrlo zatvorenim kukovima

CIJENE:
Jedna radionica: 250 kn (jutarnja ili popodnevna)
Obje radionice: 450 kn

PRIJAVE INFORMACIJE NA (molimo prijave na oba e-maila):
ana.kutija@gmail.com
i
anahatha845@gmail.com

DATUM ZADNJE PRIJAVE: 12. 7. 2018.

UPLATE NA BR. RAČUNA:
Ana Kutija
Kordunska 15
Erste banka
IBAN: HR0824020063101677801

Molimo sudionike da donesu jednu joga kocku (drvenu ili od pluta) i joga remen.
Radionica će biti na engleskom jeziku.
Broj polaznika je ograničen.

O Carole Baillargeon

Carole je počela prakticirati Iyengar yogu 1986. u Montrealu (Kanada), nakon što je završila studio povijesti i književnosti. Formalnu edukaciju za učiteljicu yoge započela je 1990. u Sydneyju, gdje je ostala podučavati 5 godina, prije nego što se preselila u Darwin i osnovala školu - Darwin Yoga Space. Carole ima diplomu Senior Intermediate Level 2 Iyengar. Podučava u Australiji, u Singapuru, Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama te vodi yogijska povlačenja u Baliju od 1996. Godine. Osjeća se privilegiranom i sretnom što se može posvetiti praksi, proučavanju i poučavanju yoge.
http://www.darwinyogaspace.com/

Iyengar je rekao: “Yoga je za svakoga. Ne trebate biti ni stručnjak ni na vrhuncu fizičke kondicije da biste vježbali asane. Pritisak suvremenog života može dovesti do fizičke boli i bolesti, jer zanemarujemo svoja tijela u utrci za materijalnim uspjehom.”

Iyengar yogu karakterizira preciznost i duboki uvid u praksu - detaljan pristup tijelu i umu. Ona ima karakteristike tipične za znanstvene metodologije. Iyengar yoga se ne fokusira toliko na vanjske aspekte prakse, kao što su vježbanje, oblik tijela, fleksibilnost, nego stavlja najveći naglasak na unutarnje aspekte, kao što duhovni razvoj, psihološka ravnoteža te usklađivanje svih tjelesnih sustava: neurološkog, hormonskog, imunosnog, dišnog i kardiološkog.
Glavni cilj Iyengar yoge je usklađivanje i stabilnost tijela pomoću kojih dolazimo do usklađivanja i stabilnosti uma. Kako bi se svim polaznicima omogućila učinkovita i uspješna praksa, u prakticiranju Iyengar Yoge koriste se različiti rekviziti koji pomažu svima da postignu određeni položaj tijela, bez obzira na njihovo trenutačno tjelesno i zdravstveno stanje, dob, razinu napretka. Upotreba rekvizita također poboljšava praksu svih asana, kako kod početnika tako i kod redovitih polaznika, omogućujući im da u asanu uđu dublje i da bolje i potpunije osjete djelovanje određene asane.
Pored toga, ova nam yoga omogućuje da “odteretimo glavu” i dublje uronimo prema unutra, osjetimo svoje organsko tijelo i na taj način u asanama postignemo stanje meditacije. U tome se sastoji njezin kontemplativni karakter.
Zatim treba naglasiti dulje zadržavanje u određenim asanama (npr. 10 minuta u shirshasani, 15 minuta u sarvangasani) radi postizanja stanja meditacije u njima.
U Iyengar yogi postoji mnogo različitih slijedova asana u svrhu uravnoteživanja hormonalnog sustava i ublažavanja raznih tegoba i bolesti.

Učitelj prilagođava vježbe individualnim mogućnostima i razini napretka vježbača korištenjem rekvizita - takozvanih “props” - u koje spadaju pluteni ili drveni blokovi (kocke), remenje, užad na zidu, stolice i male strunjače. Mnogi položaji koji se postižu pomoću takvih rekvizita imaju terapijsko djelovanje.
U ovom pristupu iznimno je važno prihvaćanje vlastitog tijela i njegovih ograničenja; yoga nije za pokazivanje kako savršeno možemo izvesti neke asane ne bismo li impresionirali druge, nego za dublje iskustvo, za poniranje unutra, za postizanje jedinstva tijela, uma i duha.

Event na fejsu:
https://www.facebook.com/events/1819450218361553/


Iyengar yoge s Carole Baillargeon 2

Iyengar yoga s Carole Baillargeon 1