SOS Izazvani na akciju

Stres kao pojam “sume ukupnog trošenja ljudskog organizma tijekom njegova životnog vijeka” uveo je Hans Selye, kanadski liječnik mađarskog porijekla u prvoj polovici prošlog stoljeća. Znanost dokazuje da stres troši ljudski organizam, utječe na, između ostaloga, proces odlučivanja, procesuiranje informacija i imuni sistem…

U vremenima društveno intenzivnih promjena razina stresa je zamjetna, slobodno se reći kako se može jasno „opipati“. No, postoji i ona razina stresa koju zatomljujemo i na zamjećujemo, a jasno narušava funkcije našeg sustava. Svatko od nas ima vlastiti mindset tj. način razmišljanja i shodno tome djelovanja u stresnim situacijama.

Mindset se zasniva na znanju i iskustvu koje smo prikupili kao pojedinci i društvo ali i civilizacija u cjelini. Zapadna i istočna civilizacija imaju različit mindset zbog drugačijih vrijednosnih sustava, načina života, ishrane, religije i odnosa prema životu u cjelini. Svatko od nas ima svoj naučeni mindset koji mu daje stabilnost i sigurnost u svakodnevnom životu, stoga postoje i one prepoznatljive razlike u djelovanju između prijatelja, članova obitelji...

sos mindset 1Stoga je danas neophodno razviti SOS mindset koji se bazira na unutarnjem, zdravom autoritetu koji je sposoban mijenjati se, očuvati funkcije vlastitog organizma, inovirati, biti fleksibilan, svjestan je vlastitih vrijednosti i dobrobiti preuzimanja osobne odgovornosti. Djeluje otvorenog uma, samopouzdano i samostalno, svakodnevno evoluira, shvaća vrijednosti korak po korak napretka, učinkovito se suočava s emotivnim stanjima, ukratko, lider je svog život.

Danas po prvi puta u povijesti nitko se ne može osloniti na poznati mindset. Nitko ne zna što će se dogoditi i kako će novi svijet izgledati. Ta nepoznanica i neizvjesnost sustav svakog čovjeka čini nestabilnim iz čega proizlazi stres i stanja nelagode, od straha do depresije, anksioznosti…

Iako je situacija s virusom zastrašujuća, a potres je realna i svakodnevna opasnost ono čime možemo upravljati unatoč svemu je svojim reakcijama, svojim odgovorom na situaciju. Što znači kako je prirodno uplašiti se potresa i potencijalne zaraze i kako ćemo razumijevanjem vlastite reakciju, nakon toga primijeniti tehnike kojima ćemo svjesnim umom upravljati tim reakcijama kako bi postigli stabilnost i sigurnost.

Možda vas trenutno više brine kako ćete platiti račune za par mjeseci nego korona jer za taj strah postoji model koji većina zapadne civilizacije dijeli, a kako um treba model da bi se koliko toliko stabilizirao, razmišljati će o onome što mu je poznato. Zato ćete možda osjećati veći stres i strah zbog financijske situacije, a ne zbog globalne pandemije.

Za početak važno je razumjeti kako čovjekov sustav funkcionira jer to je baza na kojoj ćete graditi temelje stabiliziranja pa i opuštanja svog tijela i uma. Prva i najvažnija stvar je objasniti sami sebi što se događa, kako bi vaš um imao model kroz koji će normalizirati misli i osjećaje koji se pojavljuju. Time ćete i razumjeti kako je stres, strah, frustracija, ljutnja pa i panika potpuno normalna jer je sve ovo što se danas događa potpuno nepoznato i neizvjesno. Dugoročno naš sustav ni mentalni ni tjelesni ne može podnijeti neizvjesnost i nepoznanice i uvijek će tražiti ravnotežu.

Svjesno upravljati svojim umom i emocija sposobnost je svakog čovjeka što omogućuje da jednostavnije prođete kroz ovo vrijeme brojnih nepoznanica i snađete se u onome što slijedi. Kada svjesno upravljate umom i emocijama tada stabilizirate vlastiti sustav i možete nadvladati nagone koji pokreću neugodne emocije. Tada svjesno možete usmjeriti svoj um k rješenjima i pronalaženju novih izlaza jer to je uvijek najvažnije kako bi se mogli uspješno snaći u svakoj novoj situaciji.

Bitno je u ovoj situaciji razumjeti, prepoznati emocije koje se pojavljuju i naučiti komunicirati jezikom svoje podsvijesti, a jezik vaše podsvijesti su emocije. Naučiti prihvatiti neizvjesnost, reducirati stres i razviti SOS mindset omogućit će vam da se snađete u ovoj situaciji ali će vas osnažiti i da ostvarite sve druge ciljeve u vašem životu. Naprosto ćete koristiti unutarnje evolucijske mehanizme koji su vam na raspolaganju. Priključite se online radionici SOS Izazvani na akciju na kojoj ćete se upoznati kako funkcionira vaš um, na koji način postići emotivnu stabilnost, kako vam mindfulness može na tom putu pomoći. Radionicu od tri webinara vode Ana Hart i Ivana Song, trenerice za razvoj osobnih i sistemskih potencijala. Više informacija na originalcode.net i mindjump.co mrežnim stranicama.

Radionica obuhvaća 3 webinara, a održava se od 29.4. do 1.5.2020. s početkom u 20h.
Radionica će se održati online puten linka na internetu koji će vam doći mailom
Cijena: za sva 3 webinara, 15 eura ili ti 114 kn
Plaćanje: putem Paypala ili e-bankingom
Kontakt: design@originalcode.net

Prijaviti se možete putem donje prijavnice. Hvala.

O voditeljicama:

Ana Hart

ana hartCertificirani je coach s više od 15 godina poslovnog iskustva u komunikaciji, promociji i strateškom razvoju poslovnih sustava. Dugogodišnje izučavanje starih sustava znanja, područja upravljanja umom i recentnih znanstvenih spoznaja transformirala je u vlastiti životni poziv te pokrenula Original Code, sustav edukacija i portal za svjesnu ekspanziju.

Stjecala je poslovna znanja u različitim većim, globalnim poslovnim sustavima i neprofitnim organizacijama na području operativnog i strateškog upravljanja. Godine 2009. pokrenula je vlastitu tvrtku u kojoj je kroz razvoj strategija, marketinške i PR aktivnosti surađivala s tvrtkama na različitim tržištima te predstavnicima političke i javne scene, od glazbenika i umjetnika do poslovnih stručnjaka.

Radeći kao poduzetnica s manjim i većim sustavima u različitim industrijama primijetila je obrasce ponašanja i u osobnim i u poslovnim relacijama koji utječu na životne okolnosti te se odlučila na širenje formalnih, iskustvenih i stručnih znanja. Pohađala je brojne seminare iz područja osobnog razvoja, funkcioniranja uma, komunikologije, intimnih odnosa, upisala i uspješno završila četverogodišnji coaching program In Optimum Akademije kako bi proširila znanja i vještine, s ciljem svjesne ekspanzije. Inače je i magistra ekonomije sa završenim Executive MBA programom.

Stručnjakinja je za razvoj osobnih i sistemskih potencijala, autorica vlastitih treninga i sustava edukacija te osnivačica i urednica Original Code, portala za svjesnu ekspanziju.

Aktualne razvojne programe i treninge istražite na portalu ili putem e-maila design@originalcode.net. Njezine aktivnosti možete pratiti i na društvenoj mreži LinkedIn!

Ivana Song
ivana songStručnjakinja za razvoj osobnih i sistemskih potencijala, certificirani trener i osnivačica Mind JuMp edukacije. Certificirani je trener četverogodišnjeg programa In Optimum coaching akademije u Zagrebu.

Dugogodišnjim pohađanjem brojnih seminara i tečajeva iz područja osobnog razvoja, međuljudskih odnosa, komunikologije i coachinga, svoj interes za način funkcioniranja uma i osobni samorazvoj pretočila je u životni poziv.

Posljednjih se deset godina u potpunosti posvetila istraživanju područja funkcioniranja uma koja uključuju upoznavanje sebe, vlastitih podsvjesnih obrazaca i svijeta u kojem kao direktni rezultat svih tih procesa živimo.

Intervenor je za gluhoslijepe osobe, završila je napredni tečaj hrvatskog znakovnog jezika u Savezu gluhoslijepih osoba Dodir, gdje povremeno volontira.

Kao trener osobnih potencijala bavi se individualnim coachingom s ciljem omogućavanja korisnika da upozna vlastite potencijale, vidi nove načine, mogućnosti i rješenja kojima može ostvariti ciljeve i transformirati život.

Osnivačica je i predavačica samorazvojnih programa Mind Jump edukacije kojima se koristeći kombinaciju najnovijih spoznaja iz područja neuroznanosti, psihologije, komunikologije, memetike, epigenetike i drevnih znanja olakšava proces transformacije životnih okolnosti.

Autorica je brojnih članaka na temu samorazvoja i vanjski suradnik portala she.hr. Iskustva korisnika MindJuMp coaching metodologije pročitajte ovdje.

Prijavnica za radionice SOS MINDSET♦