KUNDALINI YOGA NA OTOKU IŽU 2020 - SARAB VARTA KAUR/DRAGICA KOPJAR

TRANSFORMACIJA: prihvati/zavoli sebe, svoje tijelo, ljepotu, mudrost i snagu, transformiraj se.

Dragi moji, s radošću vas pozivam i ove godine na kundalini jogu, na prekrasni otok Iž, u vegetarijanski hotel Korinjak.
Pridružite nam se i provedite 7 nezaboravnih dana rekreativnog, energizirajućeg odmora, uz Kundalini jogu i sve ljepote koje vam pruža ovaj čarobni otok i hotel.
Ove godine imamo 3 termina, pa izaberite termin koji vam najviše odgovara.

Poklonite si povratak sebi i prirodi, nezaboravne dane uz kupanje u kristalno čistom moru, duge šetnje, miris borova, zdravu vegetarijansku/vegan prehranu, mir i tišinu od svakodnevne buke i stresova, vožnju brodicom na obližnji otok Rutnjak na kojem ćemo meditirati...

Postanite svjesni sebe, svojih mogućnosti i potencijala i uživajte u životu, posvetite se sebi, plešite, volite sebe, doživite unutarnji mir i unutarnju ljepotu sebe, napunite se energijom.

I pored dnevnog intenzivnog programa ostat će Vam dovoljno slobodnog vremena za kupanje i uživanje u moru, u vegetarijanskoj/veganskoj prehrani, dugim šetnjama, te osobnim zanimacijama.

Moje dugogodišnje iskustvo u organiziranju i održavanju retreatova pokazalo je da je ovakav aktivan odmor, ili povlačenje od uobičajenoga života, neusporedivo učinkovitiji od onog uobičajenog odmora. Ovakav aktivan odmor vodi obnavljanju i ujedinjavanju energije te otpuštanju onih najdubljih slojeva napetosti kojih obično nismo ni svjesni. Program retreata nam daje priliku da ponovno otkrijemo svoje tijelo od kojeg smo se, zbog često neodgovarajućeg načina života otuđili, da tijelo povežemo s našim umom i duhom, te da uspostavimo balans i steknemo nove i zdrave navike. Namjera je da se vratite kući svježi i odmorni, puni energije, spremni na nove obaveze i izazove u svakodnevnom životu.

Ovo je za sve vas, bilo da se želite samo odmoriti i vježbati koliko možete, a bez iskustva ste, bilo da ste početnici u bilo kojoj vrsti joge ili već prakticirate kundalini jogu ili neku drugu vrstu joge, te za učitelje koji žele proširiti svoje znanje i iskustvo. Svi je mogu prakticirati, od djece do odraslih bilo koje dobi, muškarci i žene.

Upoznati ćete se s jednom od najljepših vrsta joge, a zovu je još i kraljica svih joga, kundalini jogom, njenim osnovama, buđenjem vaše energije-životne sile i svim dobrobitima koje ona nosi. Pored toga, raditi ćemo na poboljšanju naše cirkulacije, balansu nervnog i žlijezdanog sustava, balansu aure, jačanju srčane čakre i kreiranju ljubavi prema sebi i prema drugima, a posebno na psihičkom, emocionalnom, mentalnom i spiritualnom nivou. Plesati ćemo, radovati se životu, smijati... Kundalini joga daje maksimalne rezultate za minimalno vrijeme. Kundalini jogu čine dobro odabrane poze (asane), dinamične krije, pranajame, meditacije uz mudre, mantre. Kundalini joga će vam dati mogućnost da iskoristite energiju uma i emocija, te pročistite i izbalansirate svoje misli i osjećaje. Pomoći će vam da se oslobodite strahova i drugih negativnih emocija, loših navika, da budete sretni, spokojni, radosni i da volite, da živite u ljubavi.

Kroz sve ovo s puno ljubavi, vodit će Vas iskusna voditeljica s dugogodišnjom praksom, Dragica Kopjar/Sarab Varta Kaur, zaljubljenica u jogu i glazbu, koja je i sama prolazila kroz raznorazna životna iskustva i teške izazove, učila na njima, proživljavala vlastite transformacije i iscjeljenja posljednjih 10 godina putem raznih iskustava iz dana u dan, skupljala znanje, educirala se, a to traje i dan danas jer znanja nikad dovoljno. U svemu tome upravo joj je praksa kundalini joge najviše pomogla.

O VODITELJICI: Seminar vodi certificirana učiteljica kundalini yoge (Kundalini Research Institut) s dugogodišnjim iskustvom, učenica Gurmukh Kaur i drugih svjetski poznatih učitelja, zaljubljenica u jogu, glazbu i zvuk, duhovna učiteljica i glazbenica na gongu (učitelj Don Conreaux), certificirana terapeutkinja zvukom, organizatorica mnogih retreatova, seminara, radionica od samog početka do danas, Theta Healing praktičarka Dragica Kopjar/ Sarab Varta Kaur. Jedna je od prvih certificiranih učiteljica kundalini joge u Hrvatskoj od 2011, humanitarka, volonterka.

Nakon dugogodišnjeg rada u korporaciji, 2011.g izlazi iz tog sustava i posvečuje se daljnjem radu na sebi i radu s drugima. Pohađa mnoge duhovne škole, radionice, predavanja, seminare, boravi u Indiji po ashramima, pomaže siromašnima u Africi i Indiji. Zaljubljenica u daleka putovanja i duhovna putovanja po Indiji svake godine, i u Afriku, zaljubljenica u klasičnu glazbu, zvuk i gongove, harfu, tibetanske zdjele, meditaciju, mir, jogu, duhovnost, humanitarni rad...
Vodi humanitarnu udrugu Plavi anđeo. www.plavi-andeo.hr

Internacionalnu školu za kundalini joga učitelje pohađala je kod najeminentnijih učitelja u svijetu koji su bili direktni učenici Yogi Bhajana: Sadhana Singh, Karta Singh, Gurmukh Kaur, Gurushabad Singh, Jivan Mukta i mnogi drugi. Završila je Level 1, Level 2 i Level 3 Internacionalne škole za učitelje kundalini joge prema učenju Yogi Bhajana. Svoje stečeno znanje i iskustva, s radošću i ljubavlju već godinama prenosi drugima putem raznih radionica, retreatova i redovnih satova diljem Hrvatske i drugim zemljama. Organizira i vodi ljetne retreate na otku Ižu, na Mrežnici i razne tematske vikend retreate kroz cijelu godinu, te retreate u drugim zemljama, u Indiji i na Baliju.

Hotel Korinjak, Otok Iž, Veli Iž
TERMINI:
27.6. – 4.7.2020.
1.8. - 8.8.2020.
8.8.-15.8.2020.

Cijena tjednog programa po osobi 1000 kn.

Prijave za određenu vrstu smještaja vršite direktno u hotel Korinjak.
Molimo da se za 1-krevetne sobe prijavite u hotel što ranije, odnosno već sada, budući da ih nema mnogo. Moguće je doći i na manje od tjedan dana na program.

Sve dodatne obavijesti za program na:
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
mobitel +385 91 9759304 Dragica

Facebook događaj.

INFORMACIJE O SMJEŠTAJU:
Smještaj: 7 polupansiona (vegetarijanski doručak + večera)
Za rezervaciju sobe, cijene i plačanje smještaja u hotelu, obratite se direktno hotelu.

Hotel Korinjak
tel. 00385 (0)23 277 064 , +385 (0)91 1572882
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.korinjak.com

Cijene smještaja po osobi od 27.6. – 29.8.2020.
1-krevetna soba 67 eura
2-krevetna soba 65 eura

kundalini iž 2020 2

Otok Iž je jedan od bisera sjeverne Dalmacije na pragu kornatskog arhipelaga.
U sklopu hotela Korinjak u borovoj šumi, nalazi se i kamp Korinjak u kojem također možete boraviti u šatorima.
Izgrađena je i Piramida koja je gostima hotela na raspolaganju cijeli dan za individualne meditacije, te jednom dnevno vođena zajednička meditacija. Na duhovnom planu boravak u Piramidi je neprocjenjiv, a u meditaciji se javlja mogućnost uvida.
Također je hotelskom barkom svaki dan osiguran prijevoz na obližnji robinzonski, nenaseljeni otočić Rutnjak gdje možete u miru i osami uživati u blagodatima bujne vegetacije i skrovitih plaža daleko od tipičnih turističkih gužvi. Tu ćemo imati i zajedničku kundalini meditaciju.

HOTEL "Korinjak", www.korinjak.com prvi je hotel na Jadranu koji se specijalizirao za programe ekološkog, zdravstvenog i holistickog sadržaja, nudeći i zdravu vegetarijansku prehranu utemeljenu na tradicionalnoj domačoj kuhinji.
Hotel je smješten na ulazu u lučicu Velog Iža, usred borove šume okružene plažama. Raspolaže sa 130 ležajeva u 78 soba, od kojih je većina s balkonom. Pored hotela, u borovoj šumi nadomak plaže, smješten je kamp ukupnog kapaciteta 150 mjesta.
Posebnost hotela i kampa Korinjak jest vegeterijanska prehrana (bez mesa, ribe i jaja), svakodnevno pripremana na mediteranskoj osnovi sa svježim namirnicama, bez konzervansa i aditiva. Osnovu ove uravnotežene prehrane čine žitarice, tjestenine, orašasti plodovi, obilje sezonskog povrća i voće uz ljekovito začinsko bilje ubrano na otoku, svježe pečeni domaći kruh i slastice, biljni čajevi cijeli dana.
Veganska prehrana smanjuje rizik od srčanih bolesti, nekih oblika karcinoma, moždanog udara, reumatskog artritisa, bubrežnih kamenaca, visokog krvnog tlaka, astme i alergija. Tijekom cijelog boravka gostima hotela nudi se besplatno čaj od mediteranskih trava ubranih na otoku. U Snack baru u sklopu hotela, na samoj plaži možete se osvježiti slasticama, pićem i manjim jednostavnim obrocima tijekom cijelog dana i večeri. Doručak i večera uključeni su u cijenu polupansiona te se serviraju u samoposlužnom restoranu u hotelu, gdje se uslugom prehrane koriste i gosti kampa. Ručak je, uz nadoplatu, moguće pripremiti prema najavi, kao i zelene kašaste sokove po recepturama poznate Victorie Boutenko.

KAKO DO HOTELA
Na otok Iž možete stići trajektom, brodom ili katamaranom iz luke Zadar. Trajekt pristaje u uvali Bršanj, koja se nalazi 5 km od mjesta Veli Iž, dok brod i katamaran pristaju u samome mjestu 200- tinjak metara od hotela Korinjak.
Ljetni red vožnje s rasporedom plovidbe možete nabaviti u svim većim turističkim agencijama, agencijama Jadrolinije ili se o njemu informirati na na njihovim web stranicama www.jadrolinija.hr.

kundalini iž 2020 1