Psihodramska radionica o menstruaciji

Psihodramska radionica o menstruaciji
13.6.2022. 18h – 21h
Šesnaestica, Ozaljska 16, Zagreb

Imaš bolne i obilne menstruacije?
Menstruacija nikako da ti dođe?
Voliš svoju menstruaciju i želiš produbiti odnos s njom?
Najradije bi da tvoja menstruacija nestane?
Imaš kompliciran odnos s njom?
Želiš iskazati poštovanje svojoj menstruaciji?

Ovo je radionica za tebe – prijavi se i istraži odnos prema vlastitoj menstruaciju!

Menga, tetka i Crvenkapica samo su neki od izraza kojima se metaforički opisuje menstruacija – biološka pojava s kojom se većina žena susretne tijekom svojeg života. No tih je izraza mnogo, mnogo više, a svi oni jasno ukazuju na društvenu potrebu za tabuiziranjem ne samo menstruacije, već i cjelokupne ženske seksualnosti.
No menstruacija, ona stvarna, puno je kompleksnija pojava i mnogim osobama u velikoj mjeri obilježava živote – na više i manje lijepe načine. Njena je uloga u našim životima jedinstvena, a često zanemarivana i neistražena.
Na ovoj ćemo radionici zato dobiti priliku da se s vlastitom menstruacijom upoznamo na malo drugačiji način – da joj pristupimo prvo iz nešto zabavnije, a potom iz nešto osobnije perspektive i to uz pomoć psihodramskih metoda… a na kraju, možda, za nju pronađemo i neka prigodnija, manje problematična imena.

Za koga je ova radionica?
Ova radionica namijenjena je ženama koje su spremne podijeliti dio vlastitog iskustva, a da pritom znaju sebi i drugima postaviti zdrave granice. Radit ćemo u maloj grupi, do 6 osoba.
Sudjelovanje u ovoj radionici plaća se 150 kuna za zaposlene osobe odnosno 100 kuna za nezaposlene, studentice i umirovljenice.

Tko vodi radionicu?
Radionicu vodi dramaturginja i psihodramska praktičarka Jasna Žmak, koja se nalazi u edukaciji za psihodramsku psihoterapeutkinju. Docentica je na odsjeku dramaturgije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, te autorica nekoliko knjiga. Od 2019. vodi program psihodramskih radionica o seksualnosti "One stvari".

Više informacija i prijave:
https://onestvari.net/2022/05/26/menga-tetka-crvenkapica/

 

 

♦ ________________________________________ ♦
Poklon svim našim čitateljicama i čitateljima....

zvučnik newsletter mali

 

Budite informirani na vrijeme o novim događanjima s Drumtidam stranice
UPIŠITE SE NA NAŠU NEWSLETTER LISTU :)
Ispunite donji obrazac i na mail će vam stići link s kojeg možete preuzeti poklon koji želite.

 
Hvala vam i uživajte :
Drumtidam