vijesti - iz hrvatske

vertical horizontal
 • VANZEMALJCI U HRVATSKOJ!?

  U Rijeci su primjećeni vanzemaljci, potom su se proširili Kvarnerom i otocima, da bi finalno bili viđeni u Zagrebu. Oni su zabunom teleportirani na našu, njima negostoljubivu planetu, i traže kako da pobjegnu kući, pritom se suočavaju sa zemaljskim problemima.

 • STUPIO NA SNAGU NOVI ZAKON O ZAŠTITI ŽIVOTINJA

  Od 26. 10. 2017. zabranjeno je ubijanje životinja u skloništima i veće su kazne za neodgovorne skrbnike. Kazna za napuštanje životinja iznosi do 30 tisuća kuna, rok za kontrolu mikročipiranja pasa je 30. 6. 2018.

 • Svjetski dan veganstva 2017.

  Povodom Svjetskog dana veganstva 01.11. izašlo je internetsko izdanje knjige "Mama, tata, ja sam vegan" i virtualna mapa „Veganski Zagreb - Iće i piće“, koja pokazuje gdje se može pojesti veganska hrana i popiti kava s biljnim mlijekom.

 • OŠ Drenje videom o problemu bacanja hrane osvojila Europu

  Još jedan uspjeh hrvatskih učenika i učenica! Video Osnovne škole Drenje, koji tematizira problem bacanja hrane, osvojio je visoko drugo mjesto na europskom natjecanju u sklopu projektu „EAThink2015 – jedi lokalno, misli globalno“.

 • Ispravljena nepravda: Skrbnici životinja ipak neće plaćati veću naknadu za odvoz otpada

  Nakon službenog dopisa Prijatelja životinja i mnogo komentara građana na javnoj raspravi o nacrtu Uredbe o komunalnom otpadu, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike odlučilo je izbaciti dio s uračunavanjem kućnih ljubimaca u cijenu odvoza otpada. Takva uredba, bez sporne odredbe, usvojena je na...

 • Promjenom prehrane protiv prijevoza patnje

  Svake godine cestama i morima Europske unije preveze se više od milijardu živih životinja namijenjenih prehrani ljudi. Gladne, žedne i iscrpljene provode dane u pretrpanim kamionima i brodovima, po ljetnim sparinama ili snježnim mećavama. Skupljeno je više od milijun potpisa za ukidanje transporta...

 • „Tanjur pun dobrote“ - odgovor hrvatskih učenika na problem bacanja hrane

  U Hrvatskoj se svake godine nepotrebno baci nevjerojatnih 400 tisuća tona jestive hrane, a ta je brojka u većini razvijenih zemalja i znatno veća. Pribrojimo li tome više od 800 milijuna gladnih ljudi u svijetu, čini se kako smo unatoč brojnim upozorenjima, jako malo naučili. Kako možemo pomoći?

 • Donacije | Pomoć | Volontiranje | Sponzorstvo

  Dragi posjetioci Drumtidam stranice,sve više i više upita za pomoć dolazi u našu redakciju. Kako bi o svim ostao trag i pomogao i vama i potrebitima da se upoznate...oformili smo ovu stranicu. Molimo vas ako ne možete pomoći materijalno, pomozite volontiranjem ili podijelite ovaj link sa što više...

 • Prvi put u Hrvatskoj lovac osuđen zbog pucanja na psa

  Prvi put u Hrvatskoj je lovac koji je pucao u kućnog ljubimca zbog toga i osuđen! Pravna nesigurnost koja je dosad omogućavala izbjegavanje presuda postoji i dalje zbog činjenice da lovci izraz „uklanjanje" zloupotrebljavaju kako bi ubijali pse i mačke. Prijatelji životinja traže brisanje prastare i...

 • Ministarstvo potvrdilo: Nema više ubijanja u skloništima!

  Objavljena izvješća s javne rasprave o nacrtu Prijedloga Zakona o zaštiti životinja: trud građana i udruga za zaštitu životinja isplatio se – prihvaćena volja javnosti!

 • Kampanja protiv prijevoza životinja - peticija se potpisuje do 20.4.17.

  Tijekom kampanje na vidjelo su isplivale šokantne snimke zlostavljanja životinja u prijevozu, a najnoviji kadrovi otkrivaju da je i Hrvatska upetljana u lanac odvratnog i nezakonitog iživljavanja nad životinjama i kršenje uredbi EU. Potpišite peticiju protiv!

 • ELEKTRIJADA

  MEĐUNARODNO NATJECANJE STUDENATA ELEKTOROTEHNIKE Elektrijada, međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehnike, već 57. godinu za redom okuplja najbolje studente s dva glavna cilja, kako bi što bolje predstavili fakultete s kojih dolaze te kako bi se studenti povezali s kolegama koji...

 • HRVATSKA - ZEMLJA ZDRAVLJA | KONOPLJA = ZDRAVLJE I NOVAC

  Udruga Centar za istraživanje društva (CID) dana 29.1.2017 raspisuje natječaj za novu pravnu regulativu biljke konoplje. Time je pokrenut projekt Hrvatska - zemlja zdravlja u trajanju od 15. veljače 2017. do 15. travnja 2017.

 • Slikovnica „Halubajski zvončari"

  Doba je Pusta, maškaranog ludila kao i zvončarske tradicije. Na tu temu, spisateljica Tatjana Udović mag. cult. bila je inspirirana za stvaranje slikovnice; priče s popratnim ilustracijama i fotografijama o tradiciji Halubajskih zvončara.


Notice: Trying to get property of non-object in /home/drumtida/public_html/administrator/components/com_uniform/helpers/uniform.php on line 2049