KAKO POMOĆI DJETETU U UČENJU?

Otvoreno predavanje i prezentacija programa Pomoć u učenju
Predavačica: Matea Blažević, prof. psihologije – voditeljica programa

Četvrtak, 7.9.2017., od 18.00 do 19.30 sati
Psihološki centar Blažević
Centar Meleta, Črnomerec 46, Zagreb

Predavanje je besplatno.

Većina roditelja školaraca sa upisom svog djeteta u osnovnu školu ponovno se vrača u školske klupe. Vjerojatno vam je poznata situacija da nakon radnog dana imate još zadaća za napisati i/ili provjeriti je li pripremljena školska torba za sutra. No, treba li uistinu biti tako? I radimo li uslugu svojoj djeci kada na sebe preuzmemo ulogu o brizi za njihovu školu?

Naime, važno je odrediti granicu između trenutka kada naše dijete uistinu treba pomoć-jer, možda ima poteškoće s pažnjom, emocionalne teškoće ili pak poteškoće u učenju i pamćenju- i roditeljskog straha zbog kojeg na sebe preuzimamo većinu odgovornosti koju naša djeca onda ne uče jer jedostavno ne moraju.

Program pomoći u učenju osmišljen je kao kontinuirani rad podrške ne samo djetetu već i roiteljima učenika osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Koristeći kontinuirani individualni pristup u radu, program se bavi specifičnim preprekama svakog djeteta ili adolescenta. Važno je za početak otkriti koji je djetetov prirodni način učenja i na osnovu toga ga postepeno voditi da nauči organizirati svoje vrijeme te tako uspije napraviti plan za učenje i ostale aktivnosti. Da bi dijete uspjelo u tome, često treba vanjsku podršku.

U kontinuiranom individualnom radu program Pomoći u učenju objedinjuje razne tehnike učenja na konkretnom školskom gradivu koje dijete treba savladati te individualne načine motiviranja i organizacije uz savjetovanje roditelja. Program se izvodi u prostoru gdje dijete inaće razvija samostalne radne navike-njegovom domu.

Cilj je programa dugoročno razvijenja vještine učenja koje nadilaze zahtjeve gradiva određenog razreda te stvaranje radnih navika i postepeno preuzimanje vlastitih odgovornosti kroz kerativan proces učenja.

Prijava je obavezna zbog ograničenog broja mjesta, a prijaviti se možete na mail centar.meleta@gmail.com ili na mob 099/4200-833 (Matea Blažević)

Više o Centru Meleta: www.centarmeleta.com