UŽITAK - UVODNO PREDAVANJE

Dajete li dovoljno prostora užitku u vašem životu? Je li vam bitno pratiti kad se osjećate najviše slobodni, zadovoljni i ispunjeni te svjesno davati sve više prilika tim trenucima? Ili, pak, imate nejasan osjećaj da nešto nedostaje, ali vam nije baš lako definirati što je to točno? Možda i osjećate nedostatak užitka, ali smatrate da je to nešto na što nemate pravo ili ćete imati pravo tek nakon što izvršite sve svoje obaveze i dužnosti, možda jednog dana... u penziji ili na godišnjem ili kada ćete imati dovoljno novca...

Naš odgoj i društvene norme često stigmatiziraju želju za užitkom sugerirajući da bi uspjeh, disciplina i dostignuće trebali biti vodeći principi tijekom života. Osvajanje takvog principa može rezultirati u odustajanju od vlastitog unutarnjeg ritma, spontanih impulsa i u sve većoj otcijepljenost od užitka koju prati kroničan osjećaj neispunjenosti. Što nam treba da vratimo sposobnost, prostor i vrijeme za užitak?

Na putu oslobađanja našeg prirodnog kapaciteta za užitak i vraćanja spontanih impulsa neizbježno je da osvještavamo zabrane koje mogu biti duboko utisnute i potisnute u nesvjesnom dijelu naše psihe. Kada sve više otvaramo želju za užitkom susrest ćemo se i s osjećajima straha, srama i krivice koji su nastali kao posljedica zabrane.

Na predavanju ćemo govoriti o tome kako naša iskustva iz odrastanja definiraju naš kapacitet za užitkak, kako možemo dublje prepoznati i raditi s osjećajima straha, srama i krivice vezanih za užitak, i kako se postepeno oslobaditi od njih koristeći metodu integrativne tjelesno-orijentirane terapije. Otkrit ćemo i proces oslobađanja prirodnih impulsa da bismo se sve više slobodno i neopterećeno kretali kroz život.

Saznat ćemo kako se naše psihološko ograničenje manifestira i na tjelesnoj razini, i zašto je neophodno raditi na tjelesnim blokadama da bismo što više otvorili kapacitet za užitak.

Predavačica: Eva Institoris, integrativna terapeutkinja

Subota, 7.10.2017.
18.30-20.00 h
Centar Meleta, Črnomerec 46, Zagreb
Predavanje je besplatno.

Prijava je obavezna zbog ograničenog broja mjesta, a prijaviti se možete na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
ili na mob 091/5456537 (Eva Institoris)