ZAŠTO BEBE PLAČU

Istraživanja pokazuju da bebe plaču jer su gladne, umorne, jer im nešto smeta i stvara neugodu, jer su ljute ili uplašene, jer trebaju kakati (i/ili imaju kolike) jer ih boli. Kako i bebe tako i roditelji prolaze kroz svoju muku pokušavajući otkriti zašto dijete plače. Roditelji većinom znaju razlog plakanja, ali to ne znači da je time proces lakši. Tijekom same situacije koja je stresna za sve pravo je pitanje kako ostati miran uz sve reakcije, emocije i misli koje djetetov plač budi kod nas odraslih.

Otvoreno predavanje
Srijeda, 17.10.2018. 18.30-20.00h, Črnomerec 46
Predavač: dr.sc. Maja Petković, mag.rehab.educ

Na predavanju ćemo se detaljnije pozabaviti time zašto dijete plače? Kad je kontinuirano plakanje znak moguće disregulacije u djeteta. Isto tako razgovarat ćemo o tome što se emocionalno događa s roditeljem u tom trenutku i kako njegovo emocionalno stanje utječe na interakciju s djetetom. Također ćemo se dotaknuti nekih koraka koji mogu pomoći roditelju kako da ostane miran.

Broj mjesta je ograničen. Ulaz je slobodan.

Prijave i dodatne informacije na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili broj mobitela 091 794 9183 (Maja Petković)