Poezija to go

Ukratko o projektu Poezija to go:
Poezija to go je projekt poticanja čitanja poezije namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Pokrenula ga je književnica Sonja Zubović iz ljubavi prema hrvatskom jeziku, pod motom „poezija je laboratorij jezika, a jezik je nukleus nacionalnog identiteta“. Projekt je zaživio digitalno na društvenim mrežama 2015. godine i otad bilježi izuzetno lijepe rezultate kontinuirane vidljivosti i popularnosti.

Poezija to go uz digitalnu aktivnost organizira i programe - druženja s pjesnicima uživo.
U okviru dosadašnjih druženja svoju poeziju govorili su ugledni hrvatski autori: Enes Kišević, Irena Vrkljan, Lidija Bajuk, Enerika Bijač, Ivana Šojat, Sonja Manojlović, Darija Žilić, Diana Burazer, Lana Derkač, Ružica Cindori, Davor Šalat, Miroslav Mićanović, Branko Čegec, Irena Matijašević, Monika Herceg, Božica Brkan, Ivan Babić, Božidar Brezinčak Bagola, Ivan Herceg, Ivan Šamija, Miroslav Kirin, Lada Žigo, Zvjezdana Jembrih, Aleksandra Orlić, Sonja Zubović, Robert Roklicer i mnogi drugi.

Ovom prilikom, 20.5.2019., na desetom jubilarnom druženju s pjesnicima nastupaju: Ljerka Car Matutinović, Lidija Dujić, Biserka Goleš Glasnović, Ludwig Bauer, Luka Matutinović i Sonja Zubović. U glazbenom dijelu programa nastupit će Marko Matutinović na gitari.

Izdvojimo prstohvat zanimljivosti o događaju.
U svojem književnom opusu Ljerka Car Matutinović potpisuje i autorstvo knjige za djecu Ma i Lu, nadahnuta svojim blizancima. Mali dječaci Marko i Luka već davno su odrasli. Luka je autor zbirke pjesama Dječarac, a Marko je uglazbio veliki broj pjesama.
Deseto jubilarno Poezija to go druženje s pjesnicima bit će i posljednje pjesničko druženje u dvorani Müller u kinu Europa prije renovacije.


Ostale zanimljivosti publici će biti otkrivene uživo.

Medijski pokrovitelj je Radio 101
Projekt se realizira zahvaljujući potpori Ministarstva kulture