PREDAVANJE Tomislava Kuljiša: Kako nam podsvijest kreira ljubavne odnose, IPD Centar

Rijeka-31.01. | Split-03.02. Šibenik-04.02. Zagreb-05.02. Ljubljana-06.02. Beograd-07.02. Podgorica-10.02. (18-20.30h)

Ljubavni odnosi mogu nam donijeti veliku sreću i ispunjenost, ali isto tako mogu biti izvor najveće boli i patnje u životu. Svatko od nas donosi određenu “prtljagu” u svoje ljubavne odnose koja utječe na naše ponašanje u njima. Ta prtljaga su obrasci ponašanja koje smo formirali u djetinjstvu, kroz svoja najranija iskustva s našim roditeljima ili primarnim skrbnicima. Ona sadrži niz potisnutih emocija, povreda, trauma i nerazriješenih situacija iz našeg ranog perioda koje u našem tijelu postaju tempirane bombe.

Iako ih na početku odnosa uspješno potisnemo (najlakše u fazi zaljubljenosti I idealizacije), kako odnos traje I u njemu postajemo stvarniji jer skinemo jedan sloj idealizirane maske, počnu se sve češće I brže aktivirati. Njihova aktivacija, te cijeli niz emocionalnih reakcija koji se tada pojavi, od tuge do ljutnje, prepreka su nam da se istinski povežemo sa sobom I sa drugima. Često ostanemo zarobljeni u tim istim reakcijama, a da ih ne znamo kako promijeniti.

Na ovom predavanju Tomislav Kuljiš provesti će nas kroz naš unutarnji svijet emocija I emocionalnog ponašanja, kroz uzroke, ali i načine rješavanja emocionalnih problema koji često postaju izvor problematike u našim ljubavnim odnosima. Ovo predavanje ujedno je i prvi korak za rad na sebi kroz programe IPD centra za osobni razvoj i školu integralne tjelesne psihoterapije.

Predavanje će nam pokušati dati odgovore na pitanja:
- kako i kada se formirao naš unutarnji emocionalni svijet koji nas vodi kroz odnose i često nam stvara probleme
- zašto smo nekada jako osjetljivi, lako ostajemo jako povrijeđeni i imamo snažne reakcije tuge ili ljutnje, a nekad pak postajemo krajnje bezosjećajni i emocionalno hladni
- što su to obrambeni mehanizmi, zašto su neki od nas jako emocionalno otvoreni, a neki nedovoljno osjećajni ili emocionalno nedostupni i zatvoreni, te na koji način možemo raditi na sebi I na odnosu da bi I u takvoj vezi ostvarili kvalitetan I ispunjujuć odnos
- što se krije pod terminom osobni razvoj i kako nam on može pomoći u razriješavanju vlastite problematike

Kroz upoznavanje I razumijevanje pozadine vlastitog i tuđeg načina ponašanja počinjemo imati više međusobnog razumijevanja. Jednom kada uspijemo sagledati što je stvarni razlog konflikta i problema u našim ljubavnim odnosima, dobivamo moć učiniti ih dubljim i kvalitetnijim.

Predavanje će imati i iskustvenu komponentu kako bi ono o čemu se govori mogli osjetiti i kroz osobno iskustvo.

Za sve obavezne prijave I dodatne informacije pogledajte na: https://ipd-center.eu/tomislav-kuljis-predavanje/
Dobrodošli!

Više o IPD Centru I školi integralne tjelesne psihoterapije: https://ipd-center.eu/ 

♥