USE-IT ZAGREB mapa - turistička inicijativa mladih lokalaca

U Zagrebu je u srijedu 02.08.2017. održana promocija USE-IT ZAGREB mape, turističkog vodiča za mlade posjetitelje našeg grada koju su u potpunosti izradili oni koji najbolje poznaju Zagreb – sami lokalci.

Radi se o Europskom projektu koji je stigao u Zagreb u 2015. godini a jučer se promoviralo drugo po redu godišnje izdanje karte Zagreba. U mapi su sva mjesta i objekti striktno osobni odabir lokalaca koji su odlučili postati dio ovog projekta kojem je cilj proširiti svijest o upoznavanju gradova Europe kroz oči i savjetima lokalca.

USE-IT mape međusobno se promoviraju među čak 35 europskih gradova, a za što veću nakladu iste jučer se ekipa mladih entuzijasta zauzela prodajom prigodnih proizvoda s vizualom junjakinje ovogodišnjeg izdanja – šumskom vilom, damom pozamašnih oblina, znatiželjnom i svestranom – Kontesom Nerom.

Uz novo pivo Carlsberg pivovare – PANONSKO, te povratkom u djetinjstvo uz CAOCAO slastice i kolačiće iz Green Pointa, brojni su posjetitelji podržali ovu izuzetno korisnu i kreativnu inicijativu koja pomaže pri promociji grada Zagreba na europskoj razini.

Pošto se radi o neprofitabilnom i nekomercijalnom projektu, stvaratelji ove mape naglasili su ukoliko postoji dodatni interes za podrškom projekta i doniranjem sredstava, zainteresirani se u svakom trenutku mogu javiti u turistički info centar Hello Zagreb, te doći po svoj besplatni primjerak USE-IT Zagreb mape.

Savjetujemo svima da zavire u kreativan kutak ove turistički angažirane grupe mladih ljudi, te uz pomoć ove zanimljive mape otkriju još koju tajnu o svom gradu.