Pinalna žljezda i njeno značenje

Značenje pinealne žlijezde

Pinealna žlijezda (epifiza), žlijezda endokrinog sustava u obliku graška, vrlo je važan dio mozga potreban za preživljavanje. Često je povezana s trećim okom i Ajna čakrom, a kada je aktivirana, vodi do viših područja svijesti. Treće oko daje nam percepciju univerzuma oko nas kroz pet osjeta. Kroz pet osjeta, imam svijest o sebi i inteligenciju: osjetljivost.

Kao čakra, treće oko, pinealna žlijezda predstavlja točku na kojoj tijelo prima energiju od univerzuma koja održava naše živote; glavna točka pristupa između astralnog tijela i fizičkog tijela. Njezina funkcija u mozgu je neophodna za našu svjesnost. Bez svijesti o univerzumu, nemate referentnu točku na kojoj imate svijest o sebi. Bez svijesti o sebi, nemate ni svjesnost, ni logičku misao.

Mi koristimo našu percepciju, našu svijest i naše osjete kako bi dobili svijest o energiji u svijetu putem informacija oko nas. Bez pinealne žlijezde, ne bi bilo osjeta, što znači da ne bi bilo načina da lociramo hranu, partnere, sigurnost, toplinu i mnoge potrebne stvari za svakodnevni život u ljudskom i životinjskom kraljevstvu.

SLIKA: Pinealna žlijezda. Fluor se ovdje taloži kao rezultat fluoriranih proizvoda.
pinalna zljezda i fluor

Pinealna žlijezda sadrži pigment koji je sličan onome kojeg se može pronaći u očima, te je povezan s optičkim talamusom, pa prema tome kontrolira akciju svijetla na naše tijelo. Pinealna žlijezda je smještena ispod moždanog korteksa gdje se dvije talamičke polutke mozga spajaju, te gdje mozak regulira svijest, tumači tjelesne motorne i senzorne funkcije, te proizvodi melotonin – derivat serotonina koji kontrolira naše cikluse spavanja.

Melotonin nije potreban samo za dobro spavanje, nego također regulira nalet puberteta i bori se protiv štetnih slobodnih radikala. Smješten skoro u samom središtu mozga, njegova pozicija se također može shvatiti i kao treće oko, to jest centar čela. Fokusiranje na treće oko stimulira ne samo pinealnu žlijezdu, nego i talamus i moždani korteks.

Kod djece, pinealna žlijezda izlučuje više melotonina nego li kod odraslih i za koji se kaže da inhibira seksualni razvoj. Nakon puberteta, pinealna žlijezda zakržlja i otpušta manje melotonina.

Pinealna žlijezda je veličine graška riže, no za nju se kaže da izlučuje dimetiltriptamin, DMT, najmoćniju psihodeličnu, te moguće najmoćniju psiho-aktivnu tvar poznatu ljudima. Međutim, ona se kalcificira, te kako tijelo stari dolazi do manje proizvodnje. Žlijezda se kalcificira pri dodiru s fluorom. Te kalcifikacije poznate su kao corpora arnecea ili moždani pijesak. Taj moždani pijesak sastoji se od kalcij fosfata, kalcij ugljika, magnezij fosfata i amonij fosfata.

Neki navode da je naša voda namjerno fluorirana kako bi kalcificirala našu pinealnu žlijezdu, smanjila našu inteligenciju, te rezultirala društvom koje je pokornije i sklonije slijediti svoje vođe. To je nešto o čemu vrijedi razmisliti, jer se voda fluorira negdje od 40-ih godina, iz raznih razloga. To znači da naša civilizacija tijekom vremena koristi manje i manje svoje pinealne žlijezde, te da stvara sve manje DMT-a.

Iako je znanje o pinealnoj žlijezdi bilo poznato tijekom tisuća godina, puno starih vjerskih simbola datiraju još od Sumeranaca, Egipćana i Vatikana koji sadrže simbole pinealne žlijezde.
PINALNA-ZLJEZDA 1

Prema nekim znanstvenicima, DMT se stalno proizvodi u mozgu u tragovima. Kada se DMT koristi kao psihodelik, korisnik doživljava intenzivne osjećaje jedinstva; možda je to jedinstvo krajnja jednota same svijesti. Proizvodnja DMT i svijest u mozgu su nam potrebni kako bi nadalje shvatili i preživjeli u svijetu oko nas.

Razumijevanje svijeta oko nas omogućava nam da povećamo učinkovitost naše percepcije, te našeg cjelokupnog bića. Znanje o ovoj pozitivnoj činjenici je korisno za našu percepciju. Sa znanjem imamo svijest o tome što naša percepcija predstavlja, a to je razlog zašto se DMT uvelike izlučuje tijekom iskustava bliskih smrti. Razlog za to je svijest o nadolazećoj smrti. Mozak postaje svjestan da će umrijeti, te ispušta DMT u posljednjoj minuti kako bi produžio vrijeme koje mu preostaje, tako da dovodi vašu percepciju do vrhunca, te da može provesti određene funkcije u posljednjoj minuti koja mu je potrebna da završi i nauči stvari koje mora znati prije smrti.

Ljudi često shvaćaju takva iskustva kao flash back, ulazak u život nakon života, sjedinjavanje s potpunim mirom ili svijetlom, te krajnji osjećaj jednote s univerzumom. Možda je smrt ono što nas sama pinealna žlijezda pokušava naučiti – da je cjelokupno biće sveukupni mir i jednota.


Izvot teksta: http://fractalenlightenment.com/15605/spirituality/the-meaning-of-the-pineal-gland
Prijevod: Katarina Supičić