Globalna bubnjajuća molitva za Standing Rock

Grupa Red Lightning poziva: "Udružite se s nama kao dio Jedne Obitelji u Globalni sinkronizirani bubnjarski krug podrške Standing Rocku. Stotine lokacija u svijetu ujedinit će se 29.08. i ugoditi u zajedničku živu molitvu, pojačanu iz srca Burning Mana."

Standing Rock Sioux pleme tvrdi da naftovod koji prelazi rijeku Missouri u njihovoj blizini predstavlja ozbiljnu prijetnju pitkoj vodi u rezervatu i dalje nizvodno. Ako ikada procuri, posljedice bi mogle biti fatalne za ljude i okoliš.

Mjesto na kojem su započeli prosvjed se uz pomoć mnogih pristiglih podržavatelja razvilo u logor s polutrajnim zgradama, medicinskim šatorima i nastanjenim automobilima, te konačno u grad koji je mjesecima čuvao zemljište...

No, vlasti Sjeverne Dakote su zatvorile glavni prosvjedni logor, s objašnjenjem da je to bilo neophodno kako bi se spriječilo zagađenje tijekom neizbježnih proljetnih poplava. Prosvjednici koji nisu htjeli otići, bili su uhićeni. Izgradnja cjevovoda koji će nositi naftu s Bakkenovih polja u zapadnoj Sjevernoj Dakoti je, unatoč prosvjedima, nastavljena od veljače 2017.

Lakota Indijanci na sve to poručuju: "Nije gotovo!"
Njima za podršku, grupa Red Lightning organizira ovaj događaj.

Ovo je molitva za pročišćavanje svakog srca, uma i duha na ovoj planeti. Radi se o evoluciji mira, sklada i suosjećanja za buduće generacije. U središtu kruga ove molitve bit će Autohtoni Čuvari Mudrosti, koji će voditi bubnjarski krug ujedinjujući svijet u jedan ritam otkucaja srca. 

Priključite se molitvi, organizirajte vlastiti event, registrirajte se za prijenos uživo... ne propustite biti dio podrške!

Mitakuye Oyasin ~ Svi smo Povezani
Mni Wiconi ~ Voda je Život

 

Molitva počinje u utorak 29.08. 2017., u 18.30 po Sandardnom pacifičkom (PST) tj. u 3.30 sati po Centralnom europskom ljetnom vremenu (CEST).

Facebook događaj
#GlobalDrumPrayer

 

 

Glazba: A Tribe Called Red