FINELINE - finska skupina suvremenog cirkusa LUMO COMPANY dvotjednu rezidenciju u Amfiteatru Doma mladih završila izvedbom

U sklopu Artist in residence programa udruge Cirkus Kolektiv 02. - 20.12.2022. je gostovala finska cirkuska skupina Lumo Company sa svojom produkcijom suvremenog cirkusa "Fineline" , čiji je naziv gruba metafora za traženje ravnoteže unutar prirodne neravnoteže stalnog kretanja.

Izvedba rada u nastajanju je održana u petak, 18.11.2022. u 20.00 sati u Amfitetru Doma mladih u Splitu ispred više od 60 gledatelja.

Rad se bavi istraživanjem ravnoteže kroz tri aspekta – glazbeni aspekt, fizički aspekt pokreta na žici i fizički aspekt pokreta na podu. Produkcija se oslanja na osjećaj za ravnotežu dvoje finskih cirkuskih umjetnika i jednog pijanista.

Na izvedbi je prikazan 30-minutni isječak iz predstave, a gledatelji su tokom razgovora s umjetnicima nakon predstave dali doprinos budućoj kreaciji kroz pozitivne kritike i komentare.

Link na FB album događanja:
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=cirkuskolektiv&set=a.3443997539210442

Fotograf je Damira Kalajžić.
___

Gostovanje se odvija u sklopu Artist in residence programa udruge Cirkus Kolektiv koji pruža
prostornu i tehničku podršku umjetnicima u kreaciji novih predstava te istovremeno formira lokalni program suvremenog cirkusa u vidu produciranja i distribucije umjetnosti te stvaranja prilika za edukaciju.

Program je podržan od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Splita i Splitsko – dalmatinske županije.

Cirkus Kolektiv - udruga za suvremeni cirkus i srodne umjetničke prakse
Circus Collective - association for contemporary circus and related artistic practices

Ulica slobode 28
21000 Split, Croatia

www.cirkus-kolektiv.org
www.facebook.com/cirkuskolektiv
www.instagram.com/cirkus.kolektiv
https://www.youtube.com/channel/UCUAPqjjDKxQSaCdfui08nZg