Škola za roditelje i radnike s djecom i mladima: ODGOJ JE SOCIJALNA UMJETNOST

Internacionalni predavač Godi Keller održat će 18. travnja 2018. u Waldorfskoj školi u Zagrebu još jednu Školu za roditelje! Ovog puta tema je odgoj vrlina, odnosno, kako možemo jedni drugima pomoći da postanemo bolji ljudi. Odgoj djeteta uvijek je i samodgoj, a pedagogija je prije svega socijalna umjetnost... 

Na seminar su pozvani roditelji, ali i oni koji će to tek postati, kao i djedovi, bake, učitelji, odgajatelji i radnici s mladima. Voditelj seminara je waldorfski učitelj s dugim stažem oca i djeda, predavač na waldorfskim studijima širom Europe, autor dviju knjiga, završava treću. Njegova prva knjiga “Sa srcem u školi” prevedena je na hrvatski jezik i dostupna je u knjižari Planetopija, kao i u waldorfskim ustanovama diljem Hrvatske.

Duhovit pristup svakoj temi, uvjerljivost i jednostavnost kojom Godi Keller slušateljima približava teme odgoja i razvoja djeteta krase svako njegovo predavanje. Nasmijat će vas do suza i podsjetiti kako je odgajanje djeteta prirodan i radostan proces. Slikovitim primjerima inspirira i ohrabruje roditelje, želeći povećati njihovo samopouzdanje i razumijevanje dječjeg razvoja te poboljšati njihovu sposobnost promatranja djeteta.

 

Iz dosadašnjih predavanja:

Kultura povjerenja nasuprot kulturi straha... Današnja civilizacija potiče kulturu straha, a djeci za pravilan razvoj treba sigurnost, povjerenje da je svijet dobar, lijep i zanimljiv.

Kognitivna supstanca u školi je vrlo mala, odrastao čovjek bi to svladao u 3 mjeseca. Što je onda zadatak škole? To da se djeca povezuju s onim što uče. O dubini tog povezivanja ovisi kvaliteta za budućnost.

Mi pedagozi i odvjetnici imamo samo jednu stvar zajedničku – i jedni i drugi imamo posla s „kriminalcima“. Naime, ako želite odrasti, morate kršiti pravila...

Moraliziranje je pogubno za mladu osobu. Etičnost, moralni osjećaj – to raste iznutra, ne može se nametnuti izvana poučavanjem, a još manje strahom ili sramom.

Život i razvoj nisu linearni, životne krize nisu nužno negativne – one su šanse za razvoj i promjenu!

 

Neki dojmovi dosadašnjih sudionika:

Zahvaljujem na prilici da čujemo tako inspirativnog i toplog predavača. Njegov način hrani iznutra, slike i priče su jače, nego polica knjiga koje poznajem s istom tematikom.

Predavanje je bilo profesionalno, stručno, a s druge strane toplo, otvoreno i pristupačno. Oduševljena sam. Hvala!

Godi je neizmjerno zanimljiv, stručan i simpatičan!

 

Više o predavaču:

Godi Keller, neovisni međunarodni predavač, učitelj i pisac koji iza sebe ima bogat pedagoški put: više od osamnaest godina je djecu i mlade poučavao u waldorfskim školama, više od desetljeća obrazovao je studente u Rudolf Steiner University College-u u Oslu i drugdje u Europi, više od osam godina sudjeluje u obrazovanju za waldorfske učitelje i odgajatelje u Ljubljani i Zagrebu.
Njegov iznimni sluh za pitanja mladih usmjerio ga je na područje savjetovanja onih koji su napustili redovito školovanje i traže svoje mjesto u društvu.
Surađuje i s poduzećima i radijskom kućom NRK P2, na čijim se valovima redovito odvija njegova radijska emisija.
Njegov bogat životni put i iznimne sposobnosti pripovijedanja oblikovale su ga u prepoznatljivog i cijenjenog predavača koji gostuje diljem Europe i odnedavno Indije – kud god ga put odvede, nadasve je dobro dočekan.

 

Škola za roditelje i radnike s djecom i mladima
Seminar: Odgoj je socijalna umjetnost -
kako jedni drugima pomažemo postati bolji ljudi
Predavač: Godi Keller
Vrijeme: 18. travanj 2018., 17.00 - 20.00h

Mjesto: Waldorfska škola u Zagrebu, Jakuševečka 6
Kotizacija: 120,00 kn (u cijenu je uključen PDV)

Drugi roditelj ostvaruje popust na kotizaciju od 50%
U kotizaciju su uračunati materijali i osvježenje u pauzama.

Institut izdaje potvrdnice za sudjelovanje.
Zbog ograničenog broja sudionika molimo Vas da se prijavite što prije; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Po potvrdi prijave, kotizaciju uplatite na žiro račun Instituta: 
IBAN HR4124840081105190451

Institut za waldorfsku pedagogiju
Mallinova 34, Zagreb
Mob: 0989198813
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.