3. međunarodni prosvjed za zatvaranje svih klaonica, 26.5.2018. u Zagrebu

Rundek, Rimac, Jurić, “Žen”, Skrepnik i mnogi drugi pozivaju vas na 3. međunarodni prosvjed za zatvaranje svih klaonica! Radi se o jednodnevnom događaju usmjerenom na ukinuće životinjskog holokausta i ropstva na svim razinama, te promociju veganstva kao načina života koji teži isključiti sve oblike okrutnosti i iskorištavanja životinja.

Cilj ovog prosvjeda je osvijestiti građane i građanke o nepotrebnom i moralno neprihvatljivom svakodnevnom stradavanju i patnji milijardi porobljenih životinja, ukazati na iznimnu okrutnost industrije smrti (mesne i mliječne industrije) te upozoriti na osobito štetne zdravstvene i ekološke posljedice rastuće industrijske proizvodnje i konzumacije mesnih i mliječnih proizvoda.

Video-najava Darka Rundeka

Zagrebački prosvjed za zatvaranje svih klaonica i preusmjeravanje na druge vrste poduzetništva (jer, masovni i kontinuirani uzgoj i klanje svjesnih i osjećajnih životinja ne može biti poduzetništvo) pridružuje se međunarodnim marševima za zatvaranje svih klaonica koji su započeli 2007. godine prosvjedom u Parizu. Od tada se svake godine održavaju na svim kontinentima, s podrškom koja je sve masovnija u sve brojnijim državama: Francuskoj, SAD-u, Australiji, Turskoj, Belgiji, Kanadi, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Izraelu, Brazilu, Švicarskoj, a pridružila im se i Hrvatska.

Program događanja 26.5.2018:

11:00 Okupljanje na Trgu Josipa Jurja Strossmayera
11:30 Oblikovanje prosvjedne kolone i pokret Praškom prema Trgu bana Jelačića
Ruta: Strossmayerov trg – Praška – Trg bana Jelačića – Ilica – Frankopanska do HNK – Masarykova – Preradovićeva – Cvjetni trg – Bogovićeva – Gajeva – Teslina – Zrinjevac – Strossmayerov trg.
12:30 Kratko obraćanje okupljenima – troje ili četvero govornika
13:00 Koncert grupe “Žen”
14:00 Koncert Darka Rundeka s onima iz ekipe koji ne jedu životinje

Facebook događaj

Pokrenuta je i indiegogo kampanja za prikupljanje novca kako bi se pokrili troškovi organizacije ovog događaja:
– pozornica
– razglas
– struja i dovlačenje kabla
– "Zagreb Inspekt d.o.o." za mjerenje buke
– veliki plakati po Zagrebu
– štandovi za hranu i sokove

Sve ono što organizatori/ce eventualno ne uspiju sakupiti, platit će vlastitim novcem jer im je stalo da događaj iz godine u godinu bude što bolje organiziran. Zato vas mole da im pomognete svojom donacijom. Donaciju možete uplatiti na žiro račun ovdje.

Pogledajte sve video-najave prosvjeda: