S NOGU* (*sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije)

U petak, 31.5.2019.. s početkom u 20h, u kazalištu Mala scena na Medveščaku 2, Pedja Bajović zatvorit će sezonu svojih solo večeri stand-up komedije u Zagrebu. Izvedba njegovog tematskog prvijenca S NOGU* (*sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije) bit će zadnja u ovoj sezoni.

Samo od početka ove godine, Pedja Bajović obišao je preko deset zemalja svijeta uključujući tu i "bliske" nam Austriju i Češku te one skandinavske, pa sve do prvog gostovanja jednog našeg stand-up komičara - u Rusiji! Time je ova predstava, nastala 2012. godine, i službeno gostovala u više od 30 zemalja svijeta!

• Još samo da baš tu, doma u Zagrebu, zaokružim sezonu i onda se prepuštam ljetu - odmaranju i festivalima! - uzbuđeno govori Pedja i ne skriva da je pomalo umoran od niza projekata koja ima iza sebe od prošle jeseni naovamo.
Kako smo već bili naveli u prošlom obraćanju - reputacija ove predstave i njezinog autora/izvođača je da je riječ o jednom vrlo provokativnom kazivanje o nasljeđu Jugoslavije te prikazu stanja stvari zemljama koje su iz nje proizašle. Činjenica je da Pedja u svom višegodišnjem radu po klubovima i kazalištima nikada nije štedio ni sebe, niti ljude oko sebe, a ponajmanje javne osobe - s naglaskom na one u politici. Međutim, ova predstava je donekle drugačija po tom pitanju.
• U tih sat i pol se imena političara pojavljuju svega nekoliko puta. Nisu mi pretjerano zanimljivi i puno su mi interesantniji oni koji im omogućavaju da ovi budu na vlasti, dakle - glasači! Pričam o našim ljudima, njihovim razmišljanjima i svemu onom što na kraju rezultira glasovima za određene političke opcije!

Jedan takav pristup se kod dijela javnosti, koji sebe doživljava konzervativnim i nacionalno osviještenim, doživljava kao nešto poput jugonostalgije. Što o tome Pedja ima za reći, možda je najbolje pogledati u kratkom videu njegovog gostovanja u emisiji "24 minuta sa Zoranom Kesićem" na beogradskoj televiziji O2. VIDEO

Ulaznice, po cijeni od 50 kn, mogu se rezervirati i kupiti na web stranicama Male scene (link) ili na blagajni kazališta na adresi Medveščak 2 (telefon: 01/ 468 33 52)

PEDJA POKLANJA 2X2 ULAZNICE
PRVIM DVOJE KOJI SE PRIJAVE NA MAIL
 
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

.be&fbclid=IwAR1kHDSgOsA0IDeoMVOW2Hiu2xQ354ISHojBAsVPhZ4uNCnRnOAOWCd6GvE