Zaljubljenici u život, dobre vibracije i organsku hranu - Biomanija

Oni strastveno vole uživati u životu, vole prirodu, a posebno obožavaju organsku hranu. Svjesni su važnosti kvalitetnih namirnica koje unose u organizam i za sebe odabiru ono najbolje. Ovog ljeta entuzijasti i širitelji dobrih vibracija odlučili su podijeliti svoju strast i s posjetiteljima svjetski poznate plaže Zlatni rat u Bolu pa su uz podršku lokalne zajednice otvorili organski kutak i nazvali ga Biomania.
Pitate se tko su oni?

biomanija darioGrupica entuzijasta na čelu s Dariom Kožulom, njegovim sinovima blizancima Vitom i Lukom, mladom i nadarenom kuharicom Madhavi, Franom, Bojanom, Matejom, Ivom i ostalim suradnicima koji s ovom ekipom dijele životne vrijednosti. Dario već godinama živi poštujući prirodu i uz razvijenu svijest o organskoj hrani pa na Braču obrađuje i svoje polje na kojem s ljubavlju uzgaja na organski način razne poljoprivredne kulture koje koriste u spravljanju prefinih obroka.

No vratimo se Biomaniji i njihovom ovoljetnom uspjehu. Ispočetka je turistima, naviknutima na pržene krumpire, burgere i ćevape bilo neobično vidjeti wok, bollito i razna druga jela, no malo po malo, znatiželja je bila jača, i u sve većem broju su stizali i isprobavali Biomanijine delicije. Ostajali bi iznenađeni, jer za neke od njih ovo je bio prvi susret s organskim namirnicama. Strani turisti su bili oduševljeni, osobito oni koji i inače konzumiraju visokokvalitetnu hranu i vrlo brzo Trip Advisor ih je označio kao najbolji restoran u Bolu, a nešto kasnije i na Braču. Možete li zamisliti koliko to znači sjajnoj mladoj ekipi koja se bacila u organsku avanturu s velikom ljubavlju?
Potaknuti interesom ovog će proljeća otvoriti i svoj restoran u samome mjestu Bol, kako bi mogli proširiti svoju ponudu i omogućiti svojim gostima cjelodnevno uživanje u dobroj hrani.

fuliranje 2019Voljeli biste probati neku organsku deliciju?
Svratite do Fuliranja, adventskog događanja na zagrebačkom Strossmayerovom trgu, između Zrinjevca i Tomislavca i kušajte organsko bezglutensko pivo, organsko toplo ili hladno vino (ovo je jedini organski food stop na cijelom zagrebačkom Adventu). Možda će vaš odabir biti curry koji plijeni svojim šarenilom, ili grah varivo sa wannabe kobasicom. Kod ove ekipe možete kušati i originalne slatkiše - ručno rađene praline koje su zgodno pakirane pa mogu poslužiti i kao blagdanski dar ili sjajnu kremu s toplim voćem za koju je sinoć jedna posjetiteljica rekla da bi ju mogla jesti svakog dana za doručak.

No osim ukusnog obroka, sjajna ekipa će rado s vama popričati o svojoj ljubavi prema organskom. Osim hrane jako vole i životinje pa su odlučili dio svog prihoda donirati Azilu za životinje iz Čakovca, a hranu koja im ostane prije zatvaranja svakodnevno će dijeliti beskućnicima jer dobro je činiti dobro, a oni nastoje svojom pozitivom barem malo pridonijeti boljem i ljepšem svijetu. I zato podržavajući ovu ekipu i vi činite dobro.

Dobrodošli na Fuliranje i Biomaniju!

Dario Kozul
Biomania
www.biomania.hr

Dario na polju bliza

Foto: Sandro Sklepić