Vrtlarski priručnik projekta Gradski vrtovi

vrtlarski-prirucnik

Uz uspješno pokrenut projekt Gradskih vrtova od strane Grada Zagreba, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo preuzmite kao prilog projektu izradio je Vrtlarski priručnik kako bi novopečenim vrtlarima olakšao uzgoj različitog jestivog i ukrasnog bilja.

Želite li u svom starom ili novom gradskom vrtu uzgojiti što više kvalitetnog povrća i cvijeća, trebalii biste razmišljati o odabiru kultura i sorti koje ćete uzgajati, najpovoljnijem vremenu sjetve, sadnje i berbe, najpovoljniji način gnojidbe i obrade tla te načine njege biljaka. S tim ciljem nastao je i ovaj Vrtlarski priručnik koji će vlasnicima gradskih vrtova pomoći praktičnim savjetima pomoći da proizvedu vlastitu hranu i to prema načelima organske proizvodnje.
"Ako u svom vrtu želite uzgojiti mnogo zdravog povrća, pokušajte s miješanim usjevima različitih vrsta povrća, začina i cvijeća koje se međusobno potiču u rastu i osiguravaju obilan urod uz dobru iskoristivost gredica. Kombinacija različitih vrsta sprečava napad bolesti i štetnika te korova budući da su tla cijelu godinu prekrivena." - ovo je samo jedan od brojnih savjeta koji ćete pronaći u Vrtlarskom priručniku.
Dakako, ako i niste vlasnik parcele u jednom od gradskih vrtova već imate svoj komadić zemlje koji možete i želite obrađivati, i vama će priručnik biti od velike koristi ili barem uvod u jednu novu "avanturu".
Vrtlarski priručnik možete pronaći ispod ovog teksta te ga skinuti na vlastito računalo.

Priručnik za Gradske vrtove

Objavljeno ljubaznošću: http://www.ekomreza.org/clanak