Udruga Biovrt daruje edukativne igre vrtićima, srednjim školama i udrugama

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom nedavno je kreirala i svijetu predstavila edukativnu brošuru, društvenu memory igru za velike i male te edukativni video “Čuvajmo sjeme u svojim vrtovima”.
U nedavnom natječaju koji smo imali otvoren za osnovne škole, darovali smo 35 sudionika tog natječaja. Više o tome pročitajte OVDJE.


Kako smo i obećali, otvaramo natječaj za sve one koji nisu mogli sudjelovati u prijašnjem natječaju: vrtići, udruge i srednje škole.

U ovom natječaju poklanjamo 5 memory igara “Čuvajmo sjeme u svojim vrtovima” i 5 igara "Upoznajmo biljno carstvo", 10 brošura “Čuvajmo sjeme u svojim vrtovima” te poklon sjeme.

U brošuri i u edukativnom videu možete naučiti više o biljkama i o skupljanju sjemenja s najčešćih biljaka koje uzgajamo u školskim i obiteljskim vrtovima.

Memory igra na zabavan i jednostavan način pomaže djeci da nauče prepoznavati povrće, voće, začinsko i ljekovito bilje te cvijeće u različitim fazama rasta i kako izgleda njihovo sjeme.

Tako stvaramo nove generacije mladih ljudi koji imaju znanje kako uzgojiti vlastitu zdravu hranu i razumiju povezanost čovjeka s prirodom te koji će ovim znanjem očuvati prirodu za buduće generacije, ali i svoje zdravlje.

Želite li i da vaši učenici nauče više o biljkama i skupljanju sjemenja? Sjajno!
U sklopu ovog poziva obradovati ćemo 10 prijavljenih koje će igru i brošuru moći koristiti u vašim edukativnim aktivnostima, stoga raspisujemo natječaj i pozivamo vas da se prijavite.

Tko može sudjelovati? Sve vrtići, udruge i srednje škole s područja Republike Hrvatske.
Kako sudjelovati? Od 11.11.-22.11.2022. pošaljite nam prijavu u kojoj ćete nam odgovoriti na sljedeća pitanja:
Kakve aktivnosti provodite s djecom/učenicima vezano za edukaciju o biljnom i životinjskom svijetu te o očuvanju bioraznolikosti u sklopu školskih programa u Vašoj školi/vrtiću/udruzi? Odgovoru priložite jednu fotografiju (koja pokazuje dio edukativnog sadržaja ili nastavnu aktivnost vezanu uz vaš odgovor). 

Udruga Biovrt na svojoj će Facebook stranici 23.11.2022. kreirati album fotografija gdje će javno objaviti fotografije i priče svih prijavljenih (provjerite imate li riješene GDPR izjave s roditeljima ako šaljete fotografiju na kojoj su djeca).
U razdoblju od 23.11.-29.11.2022. do 12 sati album će biti otvoren za pregled i “lajkanje”.

Nagradu (memory igra, brošura i komplet od 5 sorti sjemenja iz Biovrta) dobiva 10 prijavljenih: 5 priča koje će osvojiti srca Facebook zajednice po broju lajkova, dok će 5 njih izabrati žiri udruge Biovrt. Dobitnici će biti objavljeni 30.11.2022.
Kako se prijaviti? 1 fotografiju ( i nikako više i ne kolaž i ne ubacujte ju u dokument! obavezno u .jpg ili .png formatu, kao zasebna datoteka, veličine do 2000 px.) i vašu priču (u obrascu prijavnice na maksimalno 1 stranici) pošaljite nam putem maila na ured(a)biovrt.com (zamijenite (a) sa @) do 22.11.2022.

Obrazac prijavnice za natječaj preuzmite na www.biovrt.com.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.
Veselimo se vašim prijavama.

Tim udruge Biovrt


Upišite se ovdje na naš newsletter listu: