Škola animacije Luma filma

Škola animacije Luma filma počinje u subotu 7.10.2023. u Kulturnom centru KNAP, Ivanićgradska 41a, Zagreb. Škola traje cijelu školsku godinu, zaključno s koncem lipnja, a odvija se svake subote, osim državnim praznicima. 
Postoje dvije grupe: početna 10-12 i napredna 12-14 sati.

Škola je namijenjena djeci od 10 do 14 godina koja vole crtati, radoznala su i zanima ih kako nastaju filmovi. Poželjno je da imaju strpljenja i vole raditi u timu, a kreativnost i znanje o animaciji razvijat će se postupno.

U školi se učenici upoznaju s različitim likovnim tehnikama, osnovnim prinicipima animacije i gramatikom filma koji se prožimaju u procesu nastanka jednog animiranog filma. Kroz praktični rad u raznim materijalima isprobavaju različite tehnike, crtaju, režu, modeliraju, snimaju, planiraju i rješavaju tehiničke probleme. Atmosfera je pozitivna i dinamična, potiče se razgovor i istraživanje, te timski rad. Tijekom 9 mjeseci učenici pogledaju oko 30 pažljivo odabranih filmova iz povijesti svjetske i domaće kinematografije.
Škola je osnovana s ciljem upoznavanja djece i mladih s procesom nastanka animacije i razvijanja njihovog kritičkog mišljenja o filmovima.

Tijekom prvog polugodišta uči se o povijesti animacije kroz optičke igračke, upoznaje s 12 principa animacije, te likovnim i filmskim pojmovima. Tijekom drugog polugodišta učenici osmišljvaju i snimaju animirane filmove. Razvijene vještine i znanja djeca mogu implementirati i u drugim područjima svog budućeg djelovanja.
Za upis u naprednu grupu neophodno je prethodno pohađanje škole animacije, radionice filma/animacije i dob od 12-14 godina.
Za upis molimo pošaljite podatke na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.: ime i prezime učenika, godište, ime i prezime jednog roditelja i odabir grupe. Mjesečni trošak je 35 EUR.
Satove vodi Maša Udovičić, producentica animiranih filmova, a vrsni animatori i likovni umjetnici održavaju tematske satove tijekom godine.

Škola animacije Luma filma izvodi se u suradnji s Centrom KNAP, a sufinancirana je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija RH.

Linkovi:
https://www.knap.hr/
http://www.lumafilm.hr/p/radionica_25.html
https://www.youtube.com/channel/UCqicU_edY_calhA0duTSpNg

ŠKOLA ANIMACIJE 1

ŠKOLA ANIMACIJE 6

                                     ♦

                                     ♦

                                     ♦