Novi tečajevi keramike za početnike...

 Nema ljepšeg nego kad sama nešto stvoriš vlastitim rukama. U Art Studiu Laura Rainbow u Brezovici (Novi Zagreb, 5 min autom od Arena centra) stvaramo keramiku. Poigraj se i ti s glinom, opusti se, uzemlji se. Pokloni si malo mira i vremena za sebe. Dođi sama ili sa susjedom, kolegicom, prijateljicom.

Grupe su male, prijave obavezne. Izaberi termin utorkom od 18 sati ili srijedom od 18.30 sati. Zatraži upisnicu emailom Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili posjeti www.arcus.hr


Creating something from scratch is such a liberating experience. We are freeing the energies we haven’t felt before and our whole world starts to change. We get relaxed as well as happy. It's a gift to ourselves or we can lovingly gift it to a friend, relative, colleague and allow them to experience how truly amazing is to be able to create something from scratch, something from mud that clay ultimately is.

New clay-shaping ceramics-making classes are starting in January in our Studio in Brezovica, Novi Zagreb, Croatia. To apply and reserve your spaces send an email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. and ask for an application form or visit www.arcus.hr

Choose the timing that suits you best, either Tuesdays at 6 p.m. or Wednesdays at 6.30 p.m.

 

Glina je materijal koji zahtjeva potpunu predanost trenutku stvaranja i apsolutnu uronjenost u kreativni proces i tako na prirodan način, bez nekog posebnog napora, kada radimo sa glinom budemo prisutni ovdje i sada. Sasvim prirodno i neprimjetno jednostavno zaboravimo na sve oko sebe.
Stvaranje glinom je vrlo ugodno a dodir gline predstavlja način kontakta sa onim praiskonskim u nama a u najmanju ruku igra s glinom nas vrati u djetinjstvo. Mnogi veliki umjetnici okušali su se u stvaranju keramičkih predmeta. Pablo Picasso se igrao sa glinom 25 godina. Grumen gline u ruci je savršen način ne samo opuštanja nego i kreativnog izražavanja za koje možda nemamo dovoljno prilike na poslu ili kod kuće.

Na tečajevima i individualnim radionicama istražujemo svoju kreativnu stranu i učimo ručno oblikovati glinu, ukrasiti je, oslikati, glazirati. Kako je u svijesti mnogih pojam gline i keramike općenito povezan sa lončarenjem, tko želi, može dogovoriti jednosatnu iskusvenu radionicu na lončarskom kolu i doživjeti kako je to biti lončar.
Na radionicama i tečajevima za početnike iskusimo sinergiju tri elementa, zemlje, vode, zraka a četvrti, element vatre, prepuštate Lauri.
Spontani, prisutni u trenutku stvaranja, baš sada i baš ovdje, ne razmišljajući o tome što je bilo i ne planirajući što će biti , prepuštajući se tom prekrasnom materijalu da nas povede na putovanje na čijem završetku ćemo osjećati zadovoljstvo radi postignutog cilja, ispunjenost, smirenost, uzemljenost i imat ćemo nešto konkretno u ruci za pokazati i moći ćemo ponosno reći- to sam izradila ja!

Naši su tečajevi zamišljeni kao oaze mira i kreativnosti isključivo za odrasle polaznike od šesnaest godina naviše. Održavaju se jednom tjedno, po tri školska sata. Za rezervaciju mjesta nas kontaktirajte emailom Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kompletan tečaj traje tri mjeseca tj. 12 tjedana, a upisuje se svaki mjesec zasebno. U svakom se mjesecu radi sa novom vrstom gline koje se razlikuju ne samo po boji i svojim tehničkim svojstvima nego i taktilno. U svakom se mjesecu stvore sasvim novi originalni predmeti, šalice, zdjelice, vaze, kutije, svjećnjaci itd.
U prvom mjesecu tečaja naglasak je na raznim tehnikama oblikovaja i modeliranja gline. Uz praktičan dio svaki polaznik nauči kako se glina čuva, obrađuje i suši.

U drugom mjesecu tečaja izrađuju se novi predmeti u drugoj vrsti gline a naglasak je na dekoriranju istih raznim tehnikama iscrtavanja, oslikavanja i personaliziranja.

U trećem mjesecu polaznici rade uratke u novoj vrsti gline te također dobiju priliku doći u naš studio i sudjelovati u glaziranju svojih najnovijih keramičkih uradaka.

Kroz tri mjeseca polaznici dožive i nauče sve segmente stvaranja keramičkog predmeta.
Svi su uratci dva puta pečeni i glazirani na temperaturama od oko tisuću stupnjeva. (Polaznici nisu uključeni u slaganje i vađenje iz peći a glaziranju se mogu priključiti u trećem mjesecu tečaja). S obzirom na specifičan proces stvaranja, u prosjeku svaka 2 tjedna polaznici nose kući svoje gotove predmete spremne za svakodnevnu upotrebu.

Navedena cijena odnosi se na jedan mjesec tj 4 dolaska (ukupno 12 školskih sati), te uključuje sve materijale, glinu, glazure, posebne boje za keramiku, paljenja u posebnim pećima za keramiku, potrebne alate i pribor.

Tečaj možete kupiti našoj webtrgovini i dati sebi ili nekome kao poklon, takođe možete doći sami ili sa prijateljicom, susjedom, mamom. Kako biste provjerili datume početka sljedećeg tečaja, molimo Vas da nas kontaktirate putem emaila an adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.arcus.hr

PRIJAVITE SE PREKO DONJE PRIJAVNICE

Prijavnica za TEČAJ KERAMIKE

 

 art studio laura rainbow 1